”Jag väntar i hotellbaren kl 12”

Svarar på legendarens kritik

HOCKEY

Den gamle storbacken Vjatjeslav Fetisov vill ha ett personligt möte med Andrej Nazarov efter skandalscenerna i KHL i går.

Det kommer han att få också – om han dyker upp på Barys Astanas spelarhotell i dag.

– Jag väntar på honom i baren, meddelar Nazarov.

Det var i går som KHL-klubben Barys Astanas tränare, Andrej Nazarov, fick ett utbrott i slutskedet av bortamatchen mot Admiral Vladivostok.

Nazarov visade sitt missnöje med domarinsatsen genom att kasta in en vattenflaska på isen och göra obscena gester mot domare och publik.

Efteråt anklagade Nazarov den gamle storbacken Vjatjeslav Fetisov – som numera är senator i Primorje kraj och har fått ge namn åt Vladivostoks hemmaarena – för att påverka domarna.

– I så fall är han galen. Jag vill ha ett personligt möte så att han kan beskriva vad han menar. Jag är i Vladivostok nu. Om han är så tuff kan han säga det till mig personligen. Jag ser honom inte här, sa Fetisov till den ryska tidningen Sport-Express när han fick höra anklagelserna.

– Och hans agerande är skamligt. Särskilt för en stark och tuff man. Jag hörde att folk lämnade arenan. De var olyckliga och jag förstår dem, fortsatte Fetisov.

”Bra idé”

Nazarov är inte sen att tacka ja till att träffa Fetisov.

– Fetisov vill träffas? Bra idé. Jag väntar på Vjatjeslav i baren på Hotel Azimut klockan 12.00 på torsdag (i dag). Det blir uppvärmning inför vår returmatch mot Admiral, säger han till Sport-Express.

Om det blir något möte i hotellbaren återstår att se.

Däremot kommer Nazarov inte att finnas med i båset när Barys ställs mot Admiral i dag igen. Den före detta NHL-fightern, som tidigare varit tränare i skandallaget Vitiaz Tjechov, stängs av i sex matcher och bötfälls för gårdagens incident. Även Admiral bötfälls av KHL för bristande säkerhet runt avbytarbåsen.

Admiral vann matchen med 4-1. Richard Gynge gjorde två mål och en assist och Niclas Bergfors gjorde två assist.