”Tror inte att han vill avsluta så här”

Nylanders säsong är över – kan opereras redan i dag

HOCKEY

Rochesters Michael Nylander fördes till sjukhus efter match och fick i går beskedet att två nackkotor gått sönder.

Man fruktar nu hans fortsatta karriär och säsongen är garanterat över.

Rochester Americans tränare tror dock att Nylander kommer att kämpa sig tillbaka.

– Jag tror inte att det är så här han vill avsluta sin karriär, säger Chuck Weber.

Nylander blev tacklad in i sargen av Grand Rapids Brendan Smith och kände direkt att något var fel. Han berättade för Sportbladet i natt att han trodde att han hade brutit nyckelbenet. 38-åringen kunde ta sig av isen på egen hand och bad sedan om att få åka till sjukhus.

”Hade turen med sig”

Där fick han ett oväntat besked.

– Det är två nackkotor som har gått sönder. Jag vet inte hur illa det är men läkarna ska operera mig snart så vi får se efter operationen. Men det kunde ha varit mycket värre, sade han till Sportbladet.

– Läkarna säger att det inte ska vara någon risk för förlamning. Man får säga att man hade turen med sig på så vis. Jag kan röra på allting så det är tur, fortsatte han.

”Får rannsaka sig själv”

Man fruktar nu att karriären kan vara över. Tidningen Democrat and Chronicle skriver att det åtminstone inte blir något mer spel den här säsongen och att svensken kan opereras redan i dag.

Rochesters tränare Chuck Weber tror dock att Nylander kommer att komma tillbaka.

– Han kommer verkligen att behöva rannsaka sig själv när han har återhämtat sig efter det här. Men det lilla jag känner honom, så tror jag inte att det är så här han vill avsluta sin karriär, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM