Bråkade med domarna – nu stängs han av

Robin Lehner straffas: ”Det var inte meningen...”

HOCKEY

Svenske målvaktslöftet Robin Lehner har fått sitt straff efter att ha hamnat i bråk med domarna.

20-åringen stängs av tre matcher.

– Var inte mitt livs bästa val, men det var inte meningen att göra något mot domaren, skriver han på sin twitter.

Händelsen utspelade sig i mötet mellan Lehners klubb Binghamton Senators och Syracuse Crunch i AHL. Ett jätteslagsmål utbröt i Syracuse zon och Lehner lämnade sin målbur och skrinnade över isen för att fajtas med Syracuses målvakt Jeff Deslauriers.

Ett tilltag som huvuddomaren Darcy Burchell inte uppskattade. En längre brottningsmatch inleddes där Burchell fick ta hjälp av en linjeman för att stoppa den svenska målvakten. Efter drygt 40 sekunders kamp lyckades man få Lehner av isen.

”Full av känslor”

Straffet stannar alltså vid tre matcher trots spekulationer innan om ett längre straff. Efter matchen var Binghamtons coach Kurt Kleinendorst förstående till Lehners tilltag.

– Ibland gör du något som du tror är detta rätta vid det tillfället, och så visar det sig vara helt fel, ingen av oss ifrågasätter Robins intensitet. Han är en ung spelare full av känslor och han gör stora framsteg. Men jag är säker på att det bara var frustration, sa Binghamtons coach Kurt Kleinendorst till Binghamton Press & Sun Bulletin.

Johan Renvall