Ekman–Larsson fick utgå efter slashing

Missar nästa match: ”Väldigt olyckligt”

Oliver Ekman–Larsson.   Oliver Ekman–Larsson.

LEWISTON, MAINE. Först grundlade hade Portlands seger över Binghamton med två assist.

Sedan tvingades Oliver Ekman-Larsson dessvärre kliva av isen med en skada.

– Jag fick en slashing över handen och tvingades sy några stygn. Förhoppningsvis är det inte så allvarligt, säger backstjärnan när Sportbladet möter honom efter 4-2-triumfen.

Ja, Portland Pirates vann alltså ”svenskmötet” med Binghamton Senators i den temporära hemmahallen i Lewiston i natt – men det var en seger som kostade.

Lagets stora stjärna, Oliver Ekman-Larsson, tvingades lämna isen med en skada i ena handen början av tredje perioden.

– Väldigt olyckligt, säger coachen Ray Edwards efter slutsignalen.

– Man vill inte att någon ska bli skadad, men i synnerhet inte en kille som Oliver. Det är kostsamt. Vi ska undersöka honom närmare, förhoppningsvis är det inte för allvarligt men han spelar inte söndagens match mot Springfield.

I bandage

Själv verkar den 21-årige talangen – Phoenix Coyotes bäste back under Stanley Cup-slutspelet i våras – inte alltför orolig när han tjugo minuter efter slutsignalen kommer ut ur omklädningsrummet i Androscoggin Bank Colisée med ena näven i bandage.

– Jag fick en slashing över handen och tvingades sy några stygn, berättar han.

– Det är förmodligen inte så farligt, jag hoppas inte jag behöver vara borta men man vet aldrig med såna här skador.

Innan skadan hann ”Ollie”, som han kallas i Maine, grundlägga segern med två snygga assist, bägge i powerplay och ena gången efter förarbete av backpartnern och rumskamraten David Rundblad.

– Det är skönt att vi vinner, men jag vet inte om det var en så bra match. Vi släpper in två mål i eget powerplay och det får bara inte hända, säger han.

Snärtade in pucken

Nå, gästerna från Binghamton var inte helt chanslösa i natt.

Det började bra när Jakob Silfverberg alltså i numerärt överläge stal en puck av just Ekman-Larsson och elegant snärtade in pucken bakom Chad Johnson i Portland-kassen.

Men sedan blev det inte så mycket mer, de hade fortsättningsvis mycket svårt att överlista samme Johnson.

– Portland var bra, i synnerhet målvakten, men vi kunde ha gjort det lite svårare för honom, säger svenske keepern Robin Lehner.

 

Det spelades sammanlagt 13 AHL-matcher under natten och många svenskar var i vanlig ordning i farten.

En som hade en fin kväll var förre Brynäs-stjärnan Johan Larsson. Han gjorde sitt första mål i Nordamerika när hans Houston sopade till Mattias Ekholms Milwaukee med 4-0 – och spelade dessutom fram till ytterligare ett mål.

Bridgesport slog Springfield på straffar – och det var David Ullström som, i sjunde omgången, satte den avgörande baljan. Även John Persson nätade.

Gustav Nyquist vara het. Han gjorde sitt fjärde mål för säsongen i natt, men likafullt föll hans Grand Rapids i igen, den här gången mot Rockford – för vilka Marcus Krüger producerade ytterligare ett mål, det tredje för året.

Och i Worcesters tunga 1-5-förlust mot Manchester Sebastian Stålberg den som gjorde tröstmålet – och därmed är även han sammanlagt uppe i fyra mål.

Följ Sportbladet på Facebook för NHL-nyheter varje morgon i ditt flöde
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet