Förd till sjukhus efter höfttackling

Skallfraktur för Canadiens forward: ”Våra böner är med honom”

HOCKEY

Här mosas Blake Geoffrion, 24, av en höfttackling.

Montreal Canadiens forward har under helgen vårdats på sjukhus för en skallfraktur.

”Hans tillstånd är stabilt”, meddelar Hamilton Bulldogs på sin hemsida.

Det var i helgens AHL-möte mellan Hamilton Bulldogs och Syracuse Crunch som Blake Geoffrion – till vardags i Montreal Canadiens, men under lockouten i Hamilton – åkte på en riktig propp.

Geoffrion, som för övrigt är sonson till förre Canadiens-legendaren Bernie ”Boom Boom” Geoffrion, kom i hög fart genom mittzonen när det plötsligt tog tvärstopp. J. P. Cote satte in en präktig höfttackling och efter smällen träffades Geoffrions ansikte av Cotes skridsko.

Föräldrarna på plats

Efter en stund liggande på isen kunde en omtöcknad Geoffrion lämna matchen för egen maskin, men han blödde från ansiktet och fördes akut till sjukhus, där hans föräldrar har vakat över honom under helgen.

– Våra tankar och böner är med honom, säger Bulldogs head coach Sylvain Lefebvre.

På Hamilton Bulldogs hemsida ger klubben nu lugnande besked.

Har sänkt folk förr

”Geoffrion har genomgått en framgångsrik operation efter behandlingen av en deprimerad skallfraktur. Hans tillstånd är stabilt och han ligger kvar på sjukhusets intensivvårdsavdelning. Han blir borta på obestämd tid”.

Det är inte första gången som J. P. Cote delar ut tunga tacklingar. 2008 sänkte han Tyler Haskins med en tackling som påminde om de som Niklas Kronwall brukar dela ut. Blake Comeau var dock inte sen att brotta ner J. P. Cote.

Förre Luleå-målvakten Anders Nilsson, 22, har haft en längre frånvaro på grund av en mystisk sjukdom. Men nu är han tillbaka mellan stolparna i Bridgeport Sound Tigers.

I natt tog Nilsson sin andra raka vinst när Connecticut Whale besegrades med 4–3.

Förre FBK-målvakten Cristopher Nilstorp motade 26 av 28 skott när hans Texas Stars besegrade Houston Aeros med 4–2 på bortais.

ARTIKELN HANDLAR OM