Aftonbladet
Dagens namn: Helga, Olga
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Svedbergs succé – bäste svensk i AHL

Ny lysande insats i natt

I våras tog Niklas Svedberg SM-guld med Brynäs.   I våras tog Niklas Svedberg SM-guld med Brynäs. Foto: Bildbyrån

PALM SPRINGS. Niklas Svedberg stod för ännu lysande insats i kassen när hans Providence slog Portland i natt.

Nu är den unge SM-mästaren bäst av alla svenska målvakter i AHL.

Sin sensationella insats med Brynäs under det gloriösa slutspelet i våras till trots, är Niklas Svedberg den minst rutinerade av alla blågula målvakter med NHL-kontrakt. Men just nu straffar han samtliga som fortfarande spelar i Nordamerika.

I Providence 2–1-seger över Oliver Ekman-Larssons och David Rundblads Portland tog han 36 av 37 skott och därmed seglar han upp som femma i AHL:s målvaktsliga, en placering för Robin Lehner i Binghamton.

Facit efter nio spelade matcher:

1,75 insläppta mål, och en räddningsprocent på 94 %.

Det är så fina siffror att den odraftade 23-åringen från Stockholm definitivt har chansen att bli Tuukka Rasks backup i Boston Bruins när NHL-säsongen väl börjar.

Apropå stora talanger med kopplingar till Brynäs gjorde Sebastian Wännström sitt första AHL-mål när Peoria slog Chicago Wolves med 3-2.

Adam Larsson svarade för både mål och assist i Albanys välbehövliga 5–3-seger borta över St. John's – och fick sällskap i målprotokollet av landsmannen Jacob Josefson.

 

Samma kvot – 1+1 – stod Tim Erixon för då Springfield Falcons tog säsongens tionde seger, med 5–2 mot Norfolk, och befäste sin ställning som topplaget i den östra konferensen.

Adirondack, å sin sida, befäste sin ställning som samma divisions jumbolag med en ny förlust mot Syracuse – och då var det ingen större tröst för Erik Gustafsson att även han både gjorde ett mål (säsongens första) och spelade fram till ett.

Mattias Ekholm (Milwaukee) stod också för mål under natten – och Carl Klingberg (St. John's), David Ullström (Bridgeport), Fredrik Claesson (Binghamton) och Magnus Pääjärvi (Oklahoma) bidrog med assists.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet