Silfverberg sköt fjärde kassen för säsongen

Lehners konkurrent storspelade och Zibanejad drog ut tand

Foto: AFP
Silfverberg en av AHL:s hetaste svenskar.
HOCKEY

Binghamton Senators är ett av AHL:s hetaste lag med sju raka segrar. Jakob Silfverberg, 22, är en av Senators hetaste spelare.

Jakob Silfverberg lär ligga bra till för spel i NHL med Ottawa när nu NHL än startar upp igen. Brynäs stora guldmakare från i våras har imponerat så här långt i AHL.

I natt satte han sitt fjärde mål för säsongen när Binghamton körde över Adirondack Phantoms och utökade sitt streak till sju raka segrar. Poängen var Silfverbergs 11:e totalt på 17 matcher och med det facitet är han delad tvåa i den interna poängligan med André Benoit som sköt två mål och en assist i nattens 7–4-seger mot Philadelphias farmarlag.

Storspelade i målet

Robin Lehner som lämnades hemma för att vila får en tuff uppgift att ta över. En annan gigant på isen var nämligen Senators målvakt Ben Bishop som stoppade 45 av 49 (!) skott.

Djurgårdstalangen och JVM-hjälten Mika Zibanejad var inte med i truppen, enligt Ottawa Sun berodde det på att han plockade ut en visdomstand hos tandläkaren.

Svenska målvakter i vinnarroller

Jacob Markström spelade dock, och var bara en av de svenska målvakterna som hjälpte sitt lag till seger i natt. Han stoppade 37 av 39 skott och utsågs till matchens första stjärna när San Antonio vann med 6-2 mot Lake Erie.

Christopher Nihlstorp motade 22 av 23 puckar när hans Texas vann över Grand Rapids med 3–1.

Även Niklas Svedberg fick vinna i natt (4–2) när hans Providence slog Connecticut med 4–2.

David Rundblads fina form håller i sig och i natt när hans Portland tvålade dit Worcester med 4–3 öppnade han målskyttet i första perioden.

ARTIKELN HANDLAR OM