Nylander levererade direkt i comebacken

Okänt problem höll honom borta längre

1 av 5 | Foto: TT
Tre nya poäng av ”Lill-Nyllet”.
HOCKEY

I natt spelade William Nylander match igen för första gången sedan smällen han fick på annandagen i JVM – och producerade direkt.

Men nu visar det sig att det inte enbart var hjärnskakningen som hållit honom från matchisen i en dryg månad.

Det var mot Schweiz i öppningsmatchen på JVM som William åkte på en tuff tackling och JVM tog slut för svenskstjärnan redan där.

I natt var Nylander tillbaka i Toronto Marlies laguppställning efter att ha missat 16 matcher.

”Lill-Nyllet” stod för en assist till 1–0-målet och noterades för två skott i en match som Marlies vann med 4–2 mot Grand Rapids. För Nylanders del slutade det med -1 dock.

Men nu är det skynda långsamt tillbaka som gäller för svenske draftettan.

”Ganska fort tillbaka”

Inför matchen berättade nämligen Nylander och Marlies att han varit på väg tillbaka ännu tidigare, men att någonting annat än bara hjärnskakningen fördröjde comebacken.

– Jag gick igenom hjärnskakningstrappan och det gick ganska fort. Men sen efter en vecka på isen fick jag blindtarmsinflammation, sa Nylander till klubbens hemsida.

Nylander är nu frisk efter att ha ätit antibiotika men kommer enligt Toronto Sun inte vara med i lördagens hemmamatch mot Binghampton.

– Fredag är en bra chans att få tillbaka honom i matchtempo, men två dagar i rad och med det resandet, han kommer inte att spela på lördag, säger coach Shelden Keefe.

Närmar sig NHL-debut

Nylander – som ledde poängligan i AHL innan JVM – har under säsongen nu gjort 14 mål och 21 assist på 28 matcher och en NHL-debut är nog inte långt borta, åtminstone enligt Torontos general manager Lou Lamoriello.

– Jag är säker på att ni får se William Nylander, precis som en del andra spelare, sa han till The Fan 590 enligt Hockeysverige.se.

ARTIKELN HANDLAR OM