Salo kunde inte rädda Edmonton

Dallas vann på övertid

HOCKEY

Tommy Salo storspelade - men det räckte inte för Edmonton.

På hemmaplan kunde man inte upprepa skrällen från match två i Dallas.

Gästerna vann med 3-2 efter övertid trots 37 räddningar av svensken.

Foto: AP
GLADA STJÄRNOR Jubel i Dallas efter Benoit Hogus segermål på övertid.

På papperet såg det ut som Edmonton skulle bli ett lätt byte för Dallas i första omgången av Stanley Cup. Men Tommy Salos lag har bjudit hårt motstånd. Förlust på övertid i första matchen, skrällseger borta i andra - och i natt en ny knapp förlust.

Och det var den svenske målvakten som höll sitt lag kvar i match tre.

Gick ikapp - på 63 sekunder

Dallas tog ledningen genom Sergei Zubov redan efter tre minuter - sedan var det Tommy Salo show. I andra perioden bjöd svensken på flera viktiga räddningar i numerärt underläge. Dallas vann skotten i matchen med hela 40-28, något som säger en del om Salos insats.

När Mike Modano till slut lyckades besegra Salo i tredje perioden och göra 2-0 såg det kört ut för Oilers. Men på matchens sista 63 sekunder lyckades först Ryan Smyth reducera och sedan kunde Rem Murray utjämna sju sekunder före slutsignalen.

Men den starka upphämtningen räckte inte för hemmalaget. Med bara tolv sekunder kvar av den fjärde perioden orkade Salo och Edmonton inte stå emot längre. Brett Hull sköt, Salo släppte en retur som Benoit Hogue tog tillvara på.

Enkel seger för New Jersey

Regerande Stanley Cup-mästarna New Jersey ser inte ut att få några problem att ta sig förbi Carolina i första omgången av årets NHL-slutspel.

Sent i går blev det ny seger hemma, 2-0, och New Jersey leder nu med 2-0 i matcher. Alexander Mogilnij och Sean O'Donnell gjorde var sitt mål samtidigt som målvakten Martin Brodeur stoppade 18 skott. Carolina mönstrade samma lag som i första matchen vilket betydde att Niclas Wallin inte fanns med på isen. Däremot spelade Tommy Westlund.

Los Angeles bröt Detroits svit

Efter att ha vunnit 13 raka matcher i Stanley Cups första omgång bröts till slut Detroits fina svit. Los Angeles vann med 2-1 och tog därmed sin första seger i slutspelssammanhang sedan 1993.

Luc Robitaille inledde målskyttet och Nicklas Lidström, som fortsätter att samla poäng i slutspelet, kvitterade innan Jozef Stumpel kunde avgöra för Kings när sex minuter återstod av matchen.

Detroit leder nu matchserien med 2-1 och är trots förlusten stora favoriter till att gå vidare.

aftonbladet.se/TT