Salo hjälte i natt

Edmonton slog Dallas efter förlängning

HOCKEY

Tommy Salos storspel i målet gav Edmonton segern i den fjärde åttondelsfinalen mot Dallas. Därmed är matchserien utjämnad till 2-2.

Även San José kvitterade till 2-2 i matcher mot St Louis medan New Jersey och Buffalo nu bara är en seger från kvartsfinal.

Foto: AP
Tommy Salo storspelar i Stanley Cup.

Tommy Salo motade 34 av 35 skott när Edmonton besegrade Dallas med 2-1 efter förlängning. Mike Comrie blev matchhjälte, tillsammans med Salo, när han satte 2-1-pucken 17.19 in i sudden death.

Tidigare hade Salo gjort en spektakulär och avgörande räddning på Dallas-stjärnan Mike Modanos friläge. Matchserien mellan lagen är nu helt jämn (2-2) när de efter två matcher i Edmonton återvänder till Dallas för att spela den femte matchen.

New Jersey ångar på

Efter tre matcher är målskillnaden lagen emellan 11-1. Givetvis står det också 3-0 i matcher i mötet mellan grundseriens bästa lag i öst, New Jersey Devils, och Carolina.

Devils-målvakten Martin Brodeur höll nollan för tionde gången i karriären i slutspelet när New Jersey vann med 4-0.

Anmärkningsvärt var att New Jerseys lagkapten Scott Stevens, som i förra mötet knockade en Carolinaspelare när det bara var elva sekunder kvar, inledde matchen med att ge sin lagkaptenskollega i Carolina, Ron Francis, en lättare hjärnskakning.

Uddamålsvinst för Buffalo

Alla matcher i matchserien mellan Buffalo och Philadelphia har slutat med uddamålsseger. För tredje gången av fyra var det också Buffalo som vann. Curtis Brown slog in segermålet till 4-3 6.13 in i förlängningen. Dominik Hasek var som vanligt mycket bra i Buffalo-målet och motade 30 skott.

San José besegrade St Louis i deras fjärde möte med 3-2 och kvitterade därmed till 2-2 i matcher.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM