Toronto slog ut Ottawa i morse

Alfredsson, Arvedson, Dackell och Persson tänkbara VM-spelare

HOCKEY

Toronto slog ut Ottawa ur Stanley Cup i morse, 3–1.

Därmed är Daniel Alfredsson, Andreas Dackell, Magnus Arvedson och Ricard Persson tillgängliga för VM.

Ottawa och Stanley Cup är ingen bra kombination. Fyra av de fem senaste åren har Ottawa åkt ut i första omgången och så blev det även i morse.

Ottawa tog visserligen ledningen med 0–1 2.30 in i första perioden. Chris Phillips tryckte in pucken bakom den annars omutlige Curtis Joseph i hemmamålet.

Därefter gick det precis som de övriga matcherna i åttondelsserien. Toronto tog över och dominerade totalt. I slutet av andra perioden gick det flera minuter mellan Ottawas skott på mål.

Mats Sundin blev en liten matchvinnare. Med en läcker fint drog han ned en Ottawaback och lade därefter en snygg backhandpass till Bryan Mccabe som hade näst intill öppet mål. Det var för övrigt Mccabes första mål i slutspelet - någonsin.

Ottawa tog ut målvakten på slutet, men någon riktigt bra målchans skapades inte.

Laget har mycket svårt att lyckas när det gäller och räkna med att lagkapten Daniel Alfredsson får bister kritik i Ottawa den närmsta tiden. Han är lagets ansikte utåt och även en av de som svikit när det gällt.

I och med förlusten kan i alla fall Tre Kronors general manager Anders Hedberg jubla. Ottawa har fyra högaktuella VM-svenskar. Daniel Alfredsson, Andreas Dackell, Magnus Arvedsson och Ricard Persson.

Ingen i kvartetten har sagt helt nej till ett deltagande i VM. Både Daniel Alfredsson, handled, och Ricard Persson, hjärnskakning, har dock varit småskadade vilket kan äventyra Hedbergs planer.

Tomas Ros