Smällen kostar Domi slutspelet

Sundin: Det finns inga ursäkter

1 av 2 | Foto: REUTERS
knockad Scott Niedermayer ligger utslagen efter att Tie Domi med våldsam kraft satt sin armbåge i ansiktet på New Jersey-spelaren. Torontostjärnan stängs av för resten av slutspelet.
HOCKEY

KÖLN

Torontos tuffing Tie Domi är avstängd för resten av Stanley Cup-slutspelet.

Med en ful armbåge sju sekunder från slutet, knockade han New Jerseys stjärna Scott Niedermayer i fjärde kvartsfinalmatchen som Toronto vann med 3-1.

Tie Domis fula påhopp på New Jerseys backstjärna har skapat spekulationer om det onödiga våldet och om fortsättningen på matchserien.

Det var den första fråga Wayne Gretzky fick då han anlände till Tyskland på fredagen.

- Jag har inte sett händelsen, men det är så mycket känslor inblandade i ett slutspel att sådana här saker inträffar, säger Gretzky.

- Det är inte första gången det händer och inte sista heller.

Tie Domi hade gjort sitt livs match, när körde sin armbåge rakt i huvudet på New Jersey-backen som sjönk ihop medvetslös på isen. Han behandlades av båda lagens läkare i fem minuter, innan han kördes ut på bår.

Han är en dubbelnatur

- Det finns inga ursäkter, det är olyckligt att se när någon blir skadad, sa lagkompisen Mats Sundin till SVT i går.

Sent i går kväll kom domen: Tie Domi är avstängd för resten av slutspelet. Om Toronto slås ut av New Jersey, förlängs avstängningen med de åtta första matcherna nästa säsong.

Tie Domi är en dubbelnatur. Med sitt albanska ursprung går han under smeknamnet "The Albanian Assasin", den albanske lönnmördaren.

Han har bett sin fru stänga av tv-apparaten varje gång det visas bilder när han slåss, för att barnen ska slippa se våldet.

Han är NHL:s bäst betalde buse med en årslön på motsvarande 17 miljoner svenska kronor.

Spelarna som fått strängast straff i NHL

Mats Wennerholm