Roy bakom ny Coloradoseger

Stoppade 28 skott i nattens match

HOCKEY

Colorado fortsätter att ånga på mot Stanley Cup-final.

I natt blev det seger mot St Louis med 4-2.

Och utan Foppa fick något osannolika namn ta över målskyttet.

Foto: AP
DÄR SATT DEN Shjon Podein ser hur pucken glider in bakom Roman Turek i St Louis-målet. Colorado leder nu med 2-0 i matcher i semifinalen.

Ray Bourque och Adam Foote må vara duktiga hockeyspelare - men de är knappast kända som några skarpskyttar. Men i natt var det veteranerna som tillsammans med målvakten Patrick Roy ledde sitt Colorado till seger.

Roy har varit något av en vägg i slutspelet, och så även i natt. Kanadensaren stoppade 28 skott och gjorde en rad avgörande räddningar.

22 säsonger i NHL

För Ray Bourque kan år av hårt arbete vara på väg att betala sig. Han har gjort 22 säsonger i NHL utan en Stanley Cup-seger, men nu börjar det lukta final.

41-åringens första mål i slutspelet betydde 1-0 för Colorado. Bourque tog tillvara på en passning från Rob Blake i power play 13 minuter in i första perioden.

St Louis, som slog ut Dallas i fyra raka matcher i kvartsfinalen, lyckades kvittera genom en styrning av Scott Mellanby efter 8.27 i andra perioden.

Adam Foote gav lite turligt Colorado ledningen igen i början av sista perioden. Footes skott ändrade riktning på en försvarare och ställde Roman Turek i St Louis-målet helt.

När sedan Shjon Podein satte 3-1 med 6.39 kvar av matchen såg semifinalen avgjord ut.

Kostsam utvisning

Trots underläget hade inte St Louis gett upp. Hårdskjutande Al McInnis reducerade på ett slagskott och gästerna satsade allt framåt.

Men en eftersläng av Pierre Turgeon blev kostsam för St Louis. Turgeon åkte på en armbågstackling av Adam Foote och svarade med en slashing som resulterade i en utvisning med 1.38 kvar av matchen.

När gästerna tog ut målvakten för att åtminstone få spela fem mot fem kunde Chris Drury lägga in pucken i öppen kasse och fastställa slutresultatet 4-2.

För Colorado betyder segern att laget står med ena benet i final. Trots Peter Forsbergs frånvaro leder man nu med 2-0 i matcher.

För svensken verkar återhämtningen efter mjältoperation börjat bra. Han fick i går lämna sjukhuset i Denver.

aftonbladet.se/AP