Kompisarna till samma NHL-lag

Andreas Johansson och Jagr på väg till Rangers

HOCKEY

New York Rangers är ett rikt lag i kris.

Nu ska klubben köpa sig till framgång.

Högst upp på önskelistan: kompisarna Jaromir Jagr och Andreas Johansson.

Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
MANHATTAN NÄSTA Kompisarna Jaromir Jagr och Andreas Johansson under en All Star-match i Schweiz förra sommaren. I höst kan de hamna i samma lag - New York Rangers.

- Det vore jätteroligt att spela med Jagr igen, hälsar Andreas Johansson.

Sent i natt satt Andreas Johanssons agent Joakim Persson vid SFX Entertainment Group och representanter för New York Rangers i samtal med varandra.

Något kontrakt blev inte klart i natt men troligtvis blir så fallet inom kort.

- Men jag skickar inte iväg Andreas alltför lätt. Kontraktet ska vara mycket bra, annars har vi även andra lag som är intresserade, säger Joakim Persson.

Tackar Johansson ja till Rangers erbjudande kan han mycket väl komma ett återförenas med kompisen från Pittsburgh, Jaromir Jagr.

Brukar spela golf ihop i Karlstad

De spelade tillsammans 1996 till 1998 i stålstaden på den amerikanska östkusten och fann varandra mycket bra - även utanför isrinken. Bland annat så brukar Jagr åka hem till Andreas i Karlstad på somrarna för lite golf och festligheter.

När Jagr var inbjuden till en All Star-match i Schweiz förra sommaren såg han givetvis till att Andreas Johansson fick vara med.

Jagr tjänade den gångna säsongen 100 miljoner kronor i Pittsburgh och uppgifter gör gällande att Rangers förbereder ett kontraktsförslag med en årlig lön på 130 miljoner kronor. Därmed skulle 29-åringen från Kladno bli världens bäst betalda hockeyspelare.

Rangers har givetvis Jagr högst upp på listan över önskeförvärv, men strax därunder finns Andreas Johansson, som i vinter spelat för Bern i Schweiz.

- Rangers har följt Andreas noggrant och de vill gärna ha honom. Hans insatser i Bern och nu i VM i Tyskland var goda och det sätter oss i ett bra förhandlingsläge, säger Joakim Persson.

Rangers har för avsikt att placera Andreas i antingen första- eller andrakedjan.

Det kan alltså bli så att Jagr och Johansson tar plats i Rangers förstakedja i höst.

Laget har missat slutspelet de senaste åren och ägarna har fått nog.

Nu ska laget tillbaka och slåss om Stanley Cup igen. Senast laget vann var 1994. Då hette ledargestalterna Mark Messier och Brian Leetch.

2001/2002 är det mycket möjligt att kompisarna Jaro-mir Jagr och Andreas Johansson leder laget mot en ny titel.

Andreas har ett silver och ett brons i VM

...och Jagr ett VM-brons

Tomas Ros