Foppa: Jag vill spela i finalen

Två veckor efter blixtoperationen - nu tränar han för sensationell comeback

HOCKEY

Peter Forsberg har redan varit på is, knappt två veckor efter att ha fått mjälten bortopererad.

Ensam på isen och med drömmen om en rekordsnabb comeback.

- Det är klart att man vill spela då det är Stanley Cup-final. Och säger läkarna okej och jag själv känner mig helt fräsch, då spelar jag, säger Foppa till Sportbladet.

...TILL ISEN? Peter Forsberg har gjort sin första träning efter skadan, då han tvingades operera bort mjälten. Foppa körde ett ispass helt ensam - och nu utesluter han inte att det blir en comeback i Stanley Cup-finalen.

Det var i tisdags som Foppa, 28, under stort hemlighetsmakeri testade hur det kändes att åka skridskor i full utrustning igen.

- Men jag ville bara testa hur det kändes, mer var det inte. Jag var bara på isen i fem minuter och kan väl avslöja att det inte kändes sådär jättebra, säger Foppa.

- Det är lång väg kvar och ska jag ge mig in i en Stanley Cup-final måste jag känna mig fullt frisk. Hälsan kommer först och jag kommer inte att riskera några men.

- Men säger läkarna att det finns en liten möjlighet måste jag ta den. Det är ju det här man har väntat på hela säsongen. Det är inte kul att sitta på läktaren när det är final.

Spelar final sex?

Det är en ganska naturlig reaktion från Foppas sida, efter några skadefyllda säsonger. Han vill så gärna - men kan han vinna kampen mot klockan?

- Nja, det är högst osannolikt att jag spelar mer den här säsongen. Det är fortfarande en lång väg kvar. Men samtidigt handlar det inte om att spela första finalmatchen, utan möjligen den sjätte eller sjunde.

Foppa fick ännu mindre tid på sig, då New Jersey slog ut Pittsburgh med 4-1 i matcher. Det gjorde att finalstarten flyttades tillbaka två dagar, från måndag till i morgon, lördag (söndag morgon).

"Inte pressad"

Det finns också kritiker till att Foppa överhuvudtaget är aktuell för comeback. Både läkare och journalister i Denver har kritiserat klubben för att riskera Foppas hälsa genom att sätta press på honom.

- Men så är det absolut inte, säger han.

- Jag har ingen press från klubben. Och jag spelar ju inte om jag inte känner mig helt fräsch.

Hur går det i finalen, Devils är favoriter?

- Jag tycker det är fifty-fifty. De har visserligen slagit oss två gånger i vinter, men då spelade vi inte bra. Fast visst är de tunga att möta.

Opererade bort mjälten - spelade efter fyra veckor