Milan Hejduk greps för rattfylla

En av Colorados största stjärnor körde bil efter segerfirande

HOCKEY

Peter ”Foppa” Forsbergs lagkamrat, Coloradoforwarden Milan Hejduk har gripits misstänkt för rattfylla.

NHL-stjärnan greps för fortkörning bara timmar efter den sjunde kvartsfinalmatchen mot Los Angeles för två veckor sedan.

Ett alkotest avslöjade Hejduks rattfylla.

Foto: AP
Milan Hejduk firade semifinalplatsen för mycket.

Polismannen som grep Milan Hejduk har vittnat om att Coloradospelaren stank sprit. På en direkt fråga så erkände Hejduk att han festat lite innan han satte sig bakom ratten.

Alkoholtestet visade på för hög alkoholhalt i blodet och Hejduk fördes till polisstationen, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Milan Hejduk är bäste poängplockare i Stanley Cup så här långt och en av Colorados absoluta storstjärnor vid sidan om ”Foppa” Forsberg. När han greps för fyllekörningen den 9 maj hade han och lagkamraterna i Colorado bara några timmar tidigare besegrat Los Angeles Kings med 5-1 på hemmaplan i den sjunde kvartsfinalen. Han färdades i bilen tillsammans med en kvinna, som enligt polisen var nykter.

Polisen: Han fick ingen särbehandling

- Jag erkänner mitt misstag och har redan lärt mig av det. Jag kände att jag jag kunde köra, utan att inse att jag bröt mot lagen, säger Hejduk i ett uttalande.

- Nu vill jag lämna det här bakom mig, men samtidigt inser jag att jag gjort ett misstag och jag ångrar det, säger han.

Polismannen som grep NHL-stjärnan, Brian Cousineau, kände igen Hejduk direkt. Han säger att Milan Hejduk inte förväntade sig någon särbehandling och enligt Coloradopolisen fick han heller ingen sådan.

Nu ligger ärendet Hejduk i händerna på distriktsåklagaren som ska besluta vilka konsekvenserna blir för rattfyllekörningen. I värsta fall står Colorado utan både Hejduk och skadade Forsberg då finalspelet drar igång.

Claes Thunblad