Foppa stoppas från comeback

”Det är bara att finna sig i det - jag vill inte riskera livet”

HOCKEY

Peter Forsberg vill göra comeback i nattens bortamatch mot New Jersey, men Colorados läkare säger nej.

Han får inte spela mer den här säsongen.

- Det är bara att finna sig i det. Jag vill inte riskera livet, säger han till Sportbladet.

I natt spelas den sjätte Stanley Cup-finalen. Regerande mästarna New Jersey Devils leder med 3-2 i matcher och kan säkra segern hemma i Continental Airlines Arena.

I Denver hoppas fansen på Peter Forsberg. Sedan senaste matchen har det spekulerats, tisslats och tasslats. Tidningar, radio och tv har rapporterat om att Peter Forsberg är på väg in i laget - och allt hopp har ställts till honom.

Ryktena har blivit till sanningar.

- Egentligen är det otroligt. Ingen har brytt sig om mig tidigare, men nu, när vi ligger under, är intresset kring mig och min skada hysteriskt, säger Peter Forsberg.

Läkarna gjorde tummen ner

Men det blir ingen comeback.

Colorados läkare säger nej.

- Vi har pratat med varandra och han har sagt att jag inte får spela. Risken är för stor och jag är bara 27 år gammal" Jag vill fortsätta spela ishockey i några år till, säger Peter Forsberg.

Deppigt?

- Klart det känns jobbigt. Jag hade hoppats på ett positivt besked från honom, men samtidigt har jag varit inställt på att chansen varit liten. Det är bara att acceptera att det är över.

Hade du spelat om han sagt ja?

- Ja, jag hade åtminstone funderat på det.

Nu kommer Peter Forsberg att följa sitt Colorado från läktarplats. När laget i går kväll åkte till New Jersey var han med på planet.

Hjälper kompisarna - från läktaren

- Jag ska försöka hjälpa grabbarna i omklädningsrummet. Det är ju inte samma sak som att spela, men man vill ändå vara med och bidra med nåt, säger Peter Forsberg.

New Jersey är favorit. Colorado ges inte stor chans att vinna i Continental Airlines Arena.

- Nu får vi slå ur underläge igen och det passar oss. Dom är dessutom medvetna om att en förlust innebär att vi får chansen att avgöra på hemmaplan, säger Peter Forsberg.

Och fortsätter:

- Jag har definitivt inte gett upp hoppet.

Opererades för fyra veckor sedan

Det är bara fyra veckor sedan Peter Forsberg tvingades operera bort mjälten. Läkningen har gått rekordsnabbt och "Foppa" har redan tränat i en dryg vecka.

- Nu när jag vet att det inte blir mer spel kan jag rehabilitera mig i lugn och ro. Efter säsongen stannar jag kvar i Denver i ett par veckor för att läkarna ska kunna hålla skadan under uppsikt. Sedan är det bara att ladda inför nästa säsong.

Med eller utan en Stanley Cup-seger.

Det är frågan.

Peter är en krigare. Peter älskar sina lagkamrater och det finns inget Peter Forsberg hellre skulle vilja göra än att vara med i laguppställningen. Men vanligt vett måste gälla och Peter kommer inte att spela.

I natt kan New Jersey bli mästare

Poängligan i slutspelet

Patrik Thornéus