Nu saknas bara kråkan för Husse

HOCKEY

Elitseriens poängkung Kristian Huselius, 22, blir i dagarna klar för NHL-laget Florida Panthers.

Bara namnunderskriften återstår.

- Det mesta, inklusive lönen, är vi överens om. Det som återstår är att justera några bonusklausuler i kontraktet, säger han.

Om en vecka avgörs den årliga draften i Nordamerika. Florida Panthers vill, om möjligt, presentera sitt svenska nyförvärv i samband med den. Kristian Huselius hade ett snack med sin agent Don Meehan i veckan och då fick han veta att allt var i stort sett klart.

- Han sa att det kunde gå snabbt nu, säger "Husse".

Frölunda-spelaren får den högsta lön man kan få som rookie. 925 000 dollar (runt 10 miljoner kronor) är han garanterad i grundlön sin första säsong i NHL och till det tillkommer ett bonussystem, som bland annat är baserat på hur många poäng Kristian Huselius gör i NHL.

Får igenom alla kontraktskrav

- Man ska väl inte ta ut någonting i förskott, kontraktet är ju inte påskrivet. Men det verkar som vi får igenom våra krav, säger Kristian Huselius.

När kan det blir definitivt klart?

- Vet inte, min agent sköter allt.

Kristian Huselius har kört igång sommarträningen och för första gången på länge slipper han ha ont. Ljumsk- och höftproblemen han hade i slutet av säsongen och under VM har fått sin förklaring.

Ska bygga upp musklerna

- Jag var hos en kiropraktor och det visade sig att bäckenet hoppat ur sitt läge. Han vred till det och det gjorde ordentligt ont just då. Men nu är allt okej och det är skönt, säger "Husse".

I sommar ska han bygga muskler. I NHL blir det mer fysiskt spel och "Husse" är inte direkt känd som någon "tungviktare".

- Ska köra stenhårt, säger han och skrattar.

Kristian Huselius nobbade Florida Panthers förra sommaren med motiveringen att han inte var redo.

Nu är det annorlunda.

I dagarna skriver han på ett guldkantat kontrakt med NHL-klubben.

Tio miljoner första året

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM