NHL-svenskarna i form inför OS

Alfredsson gjorde sitt 26 mål för säsongen

HOCKEY

STOCKHOLM

Det är målsugna svenskar som ska till Salt Lake City och OS - det bevisades under natten till tisdagen i ishockeyns NHL.

Daniel Alfredssons Ottawa ställdes mot Tampa Bay borta och kunde återvända hem med en poäng i bagaget. Magnus Arvedson slog till redan efter drygt en minut in på matchen och gav Ottawa ledningen med 1-0. Tampa Bay kvitterade dock snart och sedan var det jämnt mellan de båda matchen genom. I tredje perioden gjorde Tampa ett litet ryck och ledde med 4-3 med knappt fem minuter kvar. Då kliver lagkapten Alfredsson fram och kvitterar när endast 41 sekunder återstår av matchen. Alfredsson gjorde även ett av Ottawas tidigare mål och är uppe i 26 totalt denna säsong. Både Arvedson och Alfredsson noterades också för var sin assist.

Även NY Islander fick med sig en poäng hem från matchen mot Florida. Bästa svensk och tillbaka efter nackskadan som han fick i en match mot New Jersey var Islanders Kenny Jönsson. Han stod för ett mål och två assist i en match som slutade 6-6. Det avgörande målet gjorde dock en annan svensk i Islanders, Dick Tärnström. Han slog in kvitteringsmålet i slutet av tredje perioden efter pass från Alexej Jasjin. I Florida gjorde Marcus Nilson ett mål och Kristian Huselius noterades för en assist.

Nicklas Lidström såg till att punktera matchen mellan hans Detroit och Colorado när han i slutet av tredje perioden sköt segermålet, 3-1, i tom kasse.

I Boston har anfallaren Per-Johan Axelsson börjat hitta rätt med passningarna. Han låg bakom två av målen när Boston utklassade Columbus borta med 8-0.

Vancouver och Markus Näslund besegrade Phoenix hemma med 4-2. Näslund gjorde ett av Vancouvers mål och är också han uppe i totalt 26 denna säsong. Målet betyder att han delar andraplatsen med Alfredsson i den svenska målligan. Flest mål har Torontos Mats Sundin gjort - totalt 28 stycken.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM