Dahlén visar god OS-form

HOCKEY

Ulf Dahlén var på hugget i hemmamötet mot Nashville i ishockeyns NHL och gjorde första målet redan efter drygt två minuter. Målet var Dahléns 18:e för säsongen vilket är lika många som Jaromir Jagr, forwardskollegan i Washington som även är ett av Tjeckiens starkaste kort i jakten på ett OS-guld i Salt Lake City. Även Jagr svarade för ett mål i matchen mot Nashville men det räckte inte hela vägen fram utan de fick nöja sig med ett oavgjort resultat.

I Edmontons bortamöte med Dallas var bortalagets och Tre Kronors målvaktshjälte Tommy Salo bänkad. Men det var inte tränaren som hade satt honom där utan en släng av influensan hade fått den tappre svensken på fall. Salos ersättare, Jussi Markkanen, klarade dock uppgiften elegant och stod för hela 27 räddningar och släppte bara ett skott förbi sig vilket visade sig räcka till ett oavgjort resultat, 1-1.

San Joses Niklas Sundström visade även han god form i hemmamötet mot Chicago. Ett mål och en assist blev Sundströms facit genom vilket han var starkt bidragande till Sharks vinst som till sist skrevs till 4-2. I bortalaget svarade Tre Kronors färskaste OS-resenär, Michael Nylander, för en assist.

Magnus Arvedson gjorde mål för sitt Ottawa natten till lördag men de fick ändå vända hem från Buffalo med en förlust i bagaget. Även Nicklas Lidström noterades för en poäng för sitt Detroit hemma mot Columbus men inte heller här räckte det till seger. Mattias Öhlund och Daniel Sedin svarade för varsin assist för sitt Vancouver som också kunde lämna Calgary med en seger.

TT