Ottawa utklassade Toronto i natt

Tre poäng av Daniel Alfredsson

HOCKEY

Slaget om Ontario har börjat

Men ett tröttkört Toronto var helt chanslöst.

Ottawa körde över sina lokalkonkurrenter med 5-0.

Foto: ap
Ottawas Martin Havlat jublar efter att ha lurat Torontos målvakt Curtis Joseph. Ottawa var helt överlägsna i första omgången av slaget om Ontario.

Ottawa Senators och målvakten Patrick Lalime är i storform.

Nattens seger var lagets femte raka i slutspelet och Lalimes fjärde nolla.

I natt stoppade han 27 skott - trots en ful tackling av Torontos buse Tie Domi i tredje perioden.

3-0 på tolv minuter

I skuggan av Lalime gjorde Daniel Alfredsson en stormatch. Svensken passade fram till två mål och gjorde dessutom ett själv.

Segern var Ottawas första på sju slutspelsmatcher mot Toronto, laget man åkt ur Stanley Cup mot två år i rad.

Nattens match var avgjord redan efter tolv minuter. Då hade Martin Havlat, Radek Bonk och Shane Hnidy alla gjort mål för Ottawa.

Gästerna kom utvilade till till kvartsfinalen. Man slog ut Philadelphia med 4-1 i matcher och fick sex dagars välbehövlig vila efter en tuff säsong med rekordmånga matcher för de spelare som var med i OS.

För Toronto var situationen den omvända. Åttondelsfinalen mot New York Islanders var hård och ful och gick till en sjunde och avgörande match, vilket innebar att man bara fick vila en dag.

- Jag vet inte om vi var trötta, men vi var helt klart inte med när matchen började, sa Torontos Bryan McCabe efter förlusten.

Hemmalagets kapten Mats Sundin spelade inte på grund av skadan han ådrog sig i åttondelsfinalen, men var ute på isen under uppvärmningen.

Ny seger för Detroit

Efter den svaga inledningen mot Vancouver i åttondelsfinalen fortsätter Detroit Red Wings att imponera.

I natt blev det seger mot St Louis med 2-0.

Målvakten Dominik Hasek låg bakom segern med 23 räddningar. Nicklas Lidström spelade fram Pavel Datsyuk som gjorde 1-0 efter 7,40 av första perioden. Den gamle skyttekungen Brett Hull slog sedan fast slutresultatet i numerärt underläge.

Anders Bäckström

ARTIKELN HANDLAR OM