Affes mål räckte till seger

Ottawa femte kvartsfinalen

HOCKEY

Ottawa vann den femte kvartsfinalsmatchen mot Toronto i Stanley Cup. Efter två perioders spel ledde Daniel Alfredssons Ottawa med 2-1.

Foto: AP
Daniel Alfredsson gjorde segermålet mot Toronto i natt.

Målet var kontroversiellt - men ytterst viktigt.

Daniel Alfredsson tacklade Torontos Darcy Tucker och gjorde därefter 3-2 bakom Curtis Joseph.

Målet betydde seger och ledning 3-2 i matcher för Ottawa.

Alfredsson och Ottawa vann till slut matchen med 4-2 i Toronto och kan nu avgöra kvartsfinalsserien på hemmaplan natten till måndag svensk tid.

Och efter matchen var det den svenske lagkaptenen som stod i centrum. Lika mycket för sin tackling av Tucker som för det avgörande målet.

Alfredssons mål kom två minuter från slutet, i situationen innan tacklade han Darcy Tucker så kraftigt att han låg kvar på isen och vred sig i smärtor när svensken gjorde 3-2.

''Inget fel''

Domarna dömde dock mål.

- Jag ser inget fel i målet. Det var ett helt regelrättigt mål, folk kan tycka vad de vill, sade han till tidningen Ottawa Sun.

Den uppfattningen delade knappast Toronto, enligt klubbens president, Ken Dryden, hade coachen Pat Quinn skickat en videoinspelning till NHL för att avgöra om Alfredsson kan få något disciplinärt straff.

Mål i tom kasse

Dave Newell, NHL:s kontrollant vid matchen, sade dock till Ottawa Sun att något straff inte var aktuellt.

- Det var en otroligt viktig seger för oss, efter att förlorat den fjärde matchen, visste vi att vi kunde göra mycket bättre från oss och det visade vi ikväll, sade Alfredsson till nyhetsbyrån Reuters.

Radek Bonk gjorde sedan 4-2 i tom kasse.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM