Carolina mot semifinal

Svenske doldisen Niclas Wallin är ryggraden i försvaret

HOCKEY

Carolina – på väg mot semifinal.

Och backen som håller upp försvaret är svenske doldisen Niclas Wallin, 27.

– Så här roligt har jag aldrig haft i mitt hockeyliv, säger norrlänningen.

24 byten, flest av alla i Carolina, det blev Niclas Wallins facit i nattens match mot Montreal.

Han var även med på ett mål framåt. Segern var mycket viktig och tog Carolina endast en seger från klubbens största framgång hittills – en semifinalplats.

För Niclas Wallin leker livet just nu.

Han åkte över till NHL för två år sedan. Den första säsongen var fylld av skador och Wallin spelade bara hälften av matcherna.

Den här säsongen startade dystert och Wallin fick börja i farmarligan. Efter en månad flyttades han upp, och nu är han en av tre backar som Carolina bygger sitt försvar runt.

Tacklades i ryggen av Montreals buse

I går matchades han mot Montreals andrakedja med storstjärnan Joe Juneau och lyckades med beröm godkänt.

– Det är så otroligt kul just nu. Mitt hockeyliv leker. Så här roligt har jag inte haft sedan vi tog SM-guld med Brynäs 1999, säger Niclas Wallin, eller ”Gorillan” som han kallas av lagkamraterna.

– Vi har ett mycket bra läge, men vi får absolut inte ta ut något i förskott, säger Niclas Wallin.

Wallin var för övrigt mycket nära att bli allvarligt skadad i natt. Montreals buse Gino Odjick tacklade svensken bakifrån i slutskedet av matchen. Ett rent vansinnesdåd.

– Fattade inte vad han höll på med. Och det sa jag åt honom. Då blev han arg och skulle slåss. Men jag är inte rädd för honom. Vi är ungefär lika stora, säger 100 kilo tunge Wallin, som blödde näsblod efter tacklingen.

Carolinas andre svensk och brynäsare, Tommy Westlund, gjorde 4–0. Det var hans första mål för säsongen och hans första mål i slutspelet någonsin.

Match sex spelas i Montreal i morgon bitti svensk tid.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM