Höglund avgjorde för Toronto i morse

Ingen Sundin eller Renberg - men ”köttbullskedjan” finns kvar

HOCKEY

Ingen Sundin, ingen Renberg.

Men Carolina fick känna på "köttbullskedjan" ändå. Jonas Höglund blev matchhjälte när Toronto vann första NHL-semifinalen i morse.

Foto: REUTERS
Irbe protesterar, medan Höglund firar segermålet.

Med en skadelista längre än en icingpuck var det inte många som trodde att Maple Leafs skulle ha mycket att hämta i första matchen mot ett utvilat Carolina.

Men Toronto ställde tipsen på huvudet och vann med 2-1. Efter att ha kämpat om varenda kvadratcentimeter av isen i 60 minuter, en heroisk jakt på varje puck och massor av smällar i sargerna.

Torontos intensiva forechecking verkade ta Carolina på sängen. Visst, hemmalaget vann skotten, men den glimrande offensiv man visade mot Montreal var som bortblåst.

Matchvinnare blev Jonas Höglund som gjorde sitt fjärde slutspelsmål.

12.45 in i andra perioden styrde han in ett skott från backen Dempsey.

Carolinaspelarna, med målvakten Arturs Irbe i spetsen protesterade och menade att det var hög klubba på Höglund.

Efter en kort granskning av videodomaren godkändes dock målet.

- Det är en helt ny säsong nu. Vad som hände under grundserien är glömt. Jag kan bara göra så gott jag kan nu i slutspelet och än så länge tycker jag att jag gjort ett bra jobb. Du måste ha tur för att lyckas. Som i kväll när jag slog in returen, sade Höglund till tidningen

Pat Quinn, General Manager för Toronto öste beröm över svensken, efter matchen.

- Han har blivit starkare genom hela slutspelet och kvällens insats var hans bästa hittills, sade Torontos general manager Pat Quinn till tidningen Toronto Sun.

Nästa match i semifinalserien spelas natten till måndag svensk tid.

Sportbladet/TT