Foppas fyrverkeri

Fyra poäng - klackade in ett mål och passade till tre

HOCKEY

Peter Forsberg spelar sitt livs hockey.

I natt såg han till att Colorado vann borta med 4-3 mot Detroit i Stanley Cup. Forsberg gjorde ett mål och noterades för assist till de övriga tre.

Foto: ap
Peter Forsberg knäckte Detroit i morse och var inblandad i Colorados samtliga fyra mål.

Forsberg lovade bättring efter en mindre lyckad insats i första mötet mot Detroit.

Och han höll sitt ord.

Drygt två minuter in på sudden death drog en hårt uppvaktad Peter Forsberg på ett skott mot Detroits mål. Steven Reinprecht tog tillvara på returen och spelade fram Chris Drury som satte pucken bakom Dominik Hasek.

Drury: Jag har tur som får spela med Forsberg

- Jag har tur som får spela brevid den här killen. Jag tror inte Detroit hade koll på mig, de la all energi på Forsberg, sa Drury om sin lagkamrat.

Colorado tog ledningen tre gånger i natt, men Detroit svarade.

Nicklas Lidström sköt matchen till övertid med 6,35 kvar av tredje perioden. Lite turligt gick pucken in bakom Patrick Roy via sargen bakom målet.

Peter Forsbergs mål kom med 12:27 kvar av andra perioden.

Chris Drury sköt från blå linjen. Skottet skulle missat Detroits kasse med flera meter, men Detroits målvakt Dominik Hasek tog ett skär för att täcka.

Då höll sig Peter Forsberg framme. Han riktade in sin högerskridsko i perfekt position och klackade pucken in i den helt övergivna Detroit-kassen.

Lidström sköt matchen till sudden death

Först verkade det ut som om Forsberg omedvetet träffades av pucken. På reprisen syns tydligt att målet inte är en slump. Peter riktar in sin skridsko samtidigt som han ser att Hasek lämnat kassen.

- Jag tror någon höll i min klubba. Pucken ändrade riktning , det var inte en medveten spark, sa Foppa.

En ny regel i NHL godkänner även mål där pucken träffar skridskon. Åtminstone så länge målgöraren inte gör en sparkande rörelse med foten. Forsberg uppträdde som i ett perfekt väggpass.

- Lysande, var ESPN-kommentatorn Gary Thornes omdöme.

I och med nattens mål, Peter Forsbergs åttonde i Stanley Cup, gick svensken upp i delad ledning i skytteligan och utökar ledningen i poängligan.

Segern betyder att det står 1-1 i matcher. Nästa semifinalmatch spelas natten mot torsdagen i Denver, Colorado.

Anders Bäckström, Wolfgang Hansson