Quinn frisknade till - och såg sitt Toronto förlora

...och nu är Sudden bara en match från att åka ur Stanley Cup

HOCKEY

TORONTO

Coachen Pat Quinn återhämtade sig rekordsnabbt från sjuksängen.

Men hans lag hade inte lika lätt att resa sig.

Efter 0-3 mot Carolina är Toronto Maple Leafs bara en match ifrån att åka ur ishockeyns Stanley Cup-slutspel.

Quinn mottogs med en stående ovation av de 19 299 åskådarna i Air Canada Centre när han gjorde comeback i båset bara två dagar efter att han fördes akut till sjukhus med oregelbunden hjärtverksamhet.

Men på isen lyckades inte hans Toronto bryta sig ur det grepp som Carolina kopplat genom två segrar i sudden death tidigare i veckan.

När lettiske landslagsmålvakten Arturs Irbe storspelade körde Toronto fast. Irbe räddade samtliga 31 skott och höll nollan för första gången i ett slutspel när Carolina vann med 3-0 och gick fram till 3-1 i matcher i Stanley Cup-semifinalen.

Nyckeln till segern var, förutom Irbe i målet, att Carolina lyckades plocka bort Torontos största offensiva vapen - lagkaptenen Mats Sundin och ryske stjärnan Alexander Mogilnij som är Maple Leafs bäste målskytt i slutspelet (åtta mål).

En av de bästa chanserna hade i stället Torontoforwarden Jonas Höglund, men Irbe gjorde en strålande parad på svenskens skott i den tredje perioden.

Mogilnij var besviken över förlusten och över det bristande engagemanget bland Torontospelarna.

- Vi spelade utan känslor där ute och kunde inte få i gång något. Vi måste få fart på offensiven, men det verkar som om pucken inte vill gå in.

Carolina gjorde sina mål genom stjärnorna Sami Kapanen och Ron Francis, samt 22-årige forwarden Jaroslav Svoboda. Laget är nu bara en seger från en Stanley Cup-final, i så fall klubbens första genom tiderna.

TT-Reuters