Ny succé för Foppa i natt

Ännu en assist när Colorado kvitterade i rysaren

HOCKEY

Colorado knep chansen.

Hemma i Pepsi Center lyckades laget vinna över Detroit och utjämna till 2-2 i matcher.

Giganternas kamp går vidare - och "Foppas" succé fortsätter.

Foto: ALLSPORT
Poängkungen i aktion.

Mötet mellan Colorado och Detroit har kallats den moraliska Stanley Cup-finalen och matcherna har blivit precis lika hårda, lika jämna och lika tuffa som förväntat.

Mycket har givetvis handlat om Peter Forsberg. Han leder poängligan i slutspelet och har varit delaktig i 26 av Colorados 52 mål.

Konstpassning

Imponerande.

Han fanns med i förspelet till 1-0 i första perioden och fick en assist till avgörande 3-1 i slutet av tredje.

1-0: Foppa passade backveteranen Rob Blake, Blake hittade Steven Reinprecht, som lyfte pucken i mål bakom en chanslös Dominik Hasek.

3-1: En underbar framspelning av Foppa. Med en konstpassning friställde han Chris Drury, som bara hade att sätta dit klubban.

Men ”Foppa” blev även syndabock.

När Detroit kvitterade till 1-1 - i numerärt underläge - i andra perioden var det Peter Forsberg, som slarvade. ”Foppa” tappade pucken på offensiv blå och ryssen Sergei Fedorov kom fri med Colorado-målvakten Patrick Roy - och gjorde inget misstag.

Detroit dominerade, men det var Colorado som hade marginalerna med sig och till sin hjälp hade laget ett fullsatt Pepsi Center.

Livsviktig seger

För Colorado var segern nödvändig. Att åka till Detroit med 1-3-underläge, och med press att vinna minst en bortamatch, är nästan omöjligt.

I match tre hade Detroits backstjärna Nicklas Lidström till uppgift att punktmarkera Peter Forsberg. Den gången lyckades han utmärkt och i natt avväpnade "Lidas" honom igen.

Men Colorado spelade hemma i Pepsi Center - och hade fördel av att byta sist - och därför kunde Foppa få chansen på isen.

Utan Lidström i bakhasorna.

Det resulterade i en ny succé för supersvensken.

I nattens andra semifinal vann Toronto mot Carolina med 1-0. Den semifinalen leder Carolina med 3-2 i matcher.

Kolla, nu leder han poängligan med sex poäng

Patrik Thornéus