Salo räddade Edmonton i natt

…och Calle Johanssons felträff blev Washingtons lycka

HOCKEY

STOCKHOLM

En felträff av Calle Johansson blev en fullträff för Washington.

Det missade skottet av Johansson blev i stället en perfekt passning till Jaromir Jagr, som gjorde segermålet mot New York Islanders efter 15.24 i den tredje perioden.

Foto: AP
Tommy Salo - nattens svensk i NHL.

Washington vann med 2-1 i Coliseum på Long Island, New York, trots att man förlorade skotten med 14-36.

- Ibland har man lite flyt, sade Calle Johansson till TT och flinade brett.

Vid sidan om stod Jaromir Jagr och tackade svensken för den fina passningen.

- Det var ju tur att han sköt, så att det blev en bra passning för en gång skull, sade Jagr och nickade bort mot Johansson.

Andra raka segern

Sedan log tjecken och var nöjd efter andra raka segern i NHL. Natten till lördagen vann Washington mot Nashville (5-4) efter ett turmål i slutet av matchen.

- Vi hade faktiskt tre skott i målramen och vi har ett mycket intressant lag i år, sade Calle Johansson, som gjort en stark comeback efter sin axelskada.

Det här var andra matchen sedan i november i fjol för Calle.

Backen Kenny Jönsson spelade fram till Islanders ledningsmål och var en av lagets bästa spelare.

Kanonstart

Dick Tärnström har fått en kanonstart i sitt nya lag Pittsburgh Penguins. Natten till söndagen svarade förre AIK-backen för ett mål och två assist när Pittsburgh vann med hela 6-0 hemma mot New York Rangers.

Dessutom spelade Tärnström nästan 28 minuter av matchen, vilket var klart mest i Pittsburgh.

Tärnström, 27, spelade förra säsongen i NY Islanders, men blev köpt av Penguins.

Målvakten Johan Hedberg var petad efter 0-6-förlusten i premiären mot Toronto. Hedberg lär få svårt att återta målvaktsplatsen den närmaste tiden sedan Jean-Sebastien Aubin tagit samtliga 30 skott i Pittsburgh.

Tvillingbröderna Daniel och Henrik Sedin hade två assist vardera när Vancouver Canucks besegrade San Jose hemma med 5-3. Det innebar att Vancouver har två raka segrar.

Tommy Salo spelade på toppen av sin förmåga när Edmonton vann hemma mot Nashville med 3-2. Det var framför allt i början av den tredje perioden som Salo räddade sitt lag med flera kvalificerade räddningar.

Ottawa Senators vann ''slaget om Ontario'' borta mot Toronto Maple Leafs med 2-1. Hela 21 utvisningar i en som vanligt tuff match.

Jonas Höglund stod för passningen när Tie Domi gav Toronto ledningen med 1-0 i den första perioden. Sedan kvitterade Martin Hossa i den andra perioden, på passning av Daniel Alfredsson. Och när bara 22 sekunder återstod satte Petr Schastlivy segermålet i powerplay i ett knäpptyst Air Canada Centre i Toronto.

Stig Lindmark/TT