Sundins 400:e mål i natt

…men Hedberg och Lemieux stal showen

HOCKEY

I natt gjorde Mats Sundin sitt 400:e mål i NHL.

Då fick Torontos svenske lagkapten stående ovationer av hemmapubliken i Air Canada Centre.

Sedan var det slut på det roliga.

Foto: REUTERS
Mats Sundin gör sitt 400:e NHL-mål bakom svenske målvakten Johan Hedberg. Men till slut blev det Hedberg och Pittsburgh som fick skratta sist.

Det blev istället en gruvlig revansch för Pittsburgh.

Och för den svenske målvakten Johan Hedberg.

I premiären förlorade Pittsburgh med 0-6 hemma mot Toronto och sedan den matchen har Hedberg varit förvisad till avbytarbänken.

Det var han också i natt. Men en smäll på Jean-Sebastiens knä efter 8.28 av första perioden gjorde att Hedberg fick chansen till revansch.

Och han tog den – trots att Sundin gjorde sitt mål mindre än en och en halv minut efter att Hedberg hoppat in mellan stolparna.

”Vi ville verkligen vinna

Han svarade totalt för 27 räddningar och dessutom ett målpass till Ville Nieminens 2-2-mål efter 16.21 av andra perioden.

- De kom hem till vårt hus och förödmjukade oss i förra matchen. Vi ville verkligen vinna över dem i dag, sa Hedberg efter matchen.

Mario Lemiux var annars Pittsburgs store hjälte med två mål och två målpass. Han gjorde bland annat matchens sista mål, 5-4, med drygt två minuter kvar att spela.

Mats Sundin kan trösta sig med sitt 400:e mål, ett målpass och över att han var en av planens bästa spelare.

Colorado förlorade överraskande med 1-2 hemma mot Boston. Peter Forsberg noterades inte för några poäng i Colorado, däremot sex utvisningsminuter.

Vancouver tog ledningen med 2-0 hemma mot Calgary efter målpass av bland andra Markus Näslund samt bröderna Daniel och Henrik Sedin.

Calgary lyckades dock vända matchen och vann till slut med 3-2.

Jan Johansson