På ”hemmaplan” igen - då gör Dahlén succé

Svensken valde Dallas före terrorns Washington: Jag vill inte byta

HOCKEY

Ulf Dahlén, 35, säger att han har kommit hem.

Och tackar sin lyckliga stjärna för att slippa terrorns Washington.

Samtidigt leker hockeylivet i Dallas.

- Ishockey är djävligt kul igen, säger han.

Foto: GETTY IMAGES
Ulf Dahlén trivs med hockeylivet för tillfället. "Hemma" i Dallas har nummer 11 Dahlén inlett NHL-säsongen succéartat, mycket tack vare kedjekompisarna Mike Modano (som han klappas om av här) och Bill Guerin.

Under sommaren funderade Ulf Dahlén på sin framtid. Alternativen var tre: stanna kvar i Washington, spela i Sverige eller hitta någon annan klubb i NHL.

- Washington tackade jag nej till först, eftersom jag inte ville bo kvar i staden. 11 september fick mig att tänka om och med tanke på att det nu härjar en galning där var det helt rätt beslut, säger Ulf Dahlén till Sportbladet.

Så hörde Dallas av sig.

Plötsligt föll alla pusselbitar på plats.

- Jag har ju spelat fyra år där (Minnesota/Dallas). Spelare som Modano och Hatcher känner jag sedan den tiden. Dessutom är ledningen i klubben nästan densamma, säger Ulf Dahlén.

Varmt välkomnande

Flytten till Dallas gick smärtfritt.

I samma stund som han lämnade nyckeln till villan i Washington fick han nya i Dallas.

I omklädningsrummet väntade ett varmt välkomnande.

- Det var som om jag inte varit borta.

Ulf Dahlén spelar i en av NHL:s bästa kedjor med Mike Modano som center och Bill Guerin som högerforward. Själv har han en ovan roll på isen.

- Har nästan aldrig spelat på vänsterkanten, men vad spelar det för roll när kedjekamraterna heter Modano och Guerin? Jag skulle inte vilja byta med någon, säger Ulf Dahlén.

Han har haft en succéfylld comeback i klubben. Totalt har 35-åringen gjort sex poäng (3+3) på sju matcher och Dallas är ett av NHL:s formstarkaste lag.

- Det är alltid svårt att jämföra säsonger, men visst, den här starten är djäkligt bra. Men som sagt, har man bra lagkamrater så är det inte så svårt, säger Ulf Dahlén ödmjukt.

Natten till i går spelade han mot sina gamla lagkamrater i Washington. Dallas vann med 5-2 och Dahlén hade en assist.

Tycker synd om Calle

Efteråt pratade han med Calle Johansson.

- Tycker nästan synd om honom och då menar jag inte rent hockeymässigt, utan det som händer i Washington. Jag vet hur jobbigt det är att leva i en stad där det hela tiden händer nåt skit. Usch, jag skulle absolut inte vilja byta, säger Ulf Dahlén.

Han har skrivit på för en säsong med Dallas. Nästa år ska han ta ett nytt beslut om sin hockeyframtid.

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM