Hat-trick av Näslund i natt

…och Huselius avgjorde för Florida

HOCKEY

Markus Näslund och Kristian Huselius.

Där har ni nattens svenskar i NHL.

Tillsammans svarade de för fem mål!

Foto: AP
Markus Näslund, till höger, snurrar upp Mike Rathje i nattens match. Näslund svarade för tre mål efter att bland annat snappat upp en passning från just Rathje.

Vi börjar med Vancouvers Markus Näslund, som gjorde sitt åttonde NHL-hattrick i karriären.

Inom loppet av sex minuter och 43 sekunder!

Vancouver vann med 5-2 borta mot San José och även de två övriga målen, av Brendan Morrison och Trent Klatt assisterad av bland andra Daniel Sedin, gjordes under den korta tidsperioden.

Markus Näslund påbörjade och avslutade Vancouvers målskytte och har nu gjort fem mål den här säsongen.

Tvåan i poängligan förra säsongen kvitterade först till 1-1 redan efter en halv minut av andra perioden efter målpass av Mattias Öhlund.

”Jag visste att det skulle lossna”

Sitt och Vancouvers sista mål gjorde han oassisterad efter 7.14 sedan han snappat upp Mike Rathjes passning bakom nät och det betydde 5-1. Matchen var avgjord och Näslund var förstås matchens store lirare.

– Jag visste att det skulle lossna förr eller senare. Jag har varit nöjd med mitt spel hittills på det sättet att jag har skjutit mycket, det är vad jag har försökt fokusera på, säger Näslund.

Förre Frölunda-spelaren Kristian Huselius sköt in två raka mål i tredje perioden och därmed var Floridas seger hemma mot Atlanta ett faktum.

Matchens sista mål, som betydde 3-2, sköt Huselius in med endast en minut och 27 sekunder kvar att spela.

Så gissa om jublet var stort hemma i Office Depot Center.

Det här var Huselius andra och tredje mål den här säsongen och han utsågs också till matchens bästa spelare.

Huselius svenske lagkamrat Marcus Nilson svarade dessutom för ett målpass till Floridas första mål, som gjordes av Olli Jokinen.

Och stackars Atlanta är ett av två lag som inte vunnit en enda gång den här säsongen.

Detroit vann lätt med 4-0 hemma mot Calgary. Inga poäng av Henrik Zetterberg, men Tomas Holmström gjorde 3-0 i början av tredje perioden. Tidigare i matchen hade Nicklas Lidström svarat för ett målpass.

Mats Sundin gjorde Torontos enda mål när Boston kom på besök till Air Canada Centre. Boston vann till slut med 4-1 och avslutade sin lyckosamma sex matcher långa ”road-trip” på bästa sätt.

New York Rangers svit på tre raka matcher utan förlust bröts hemma mot Tampa. Ett målpass av Mikael Samuelsson till kvitteringen 1-1 i början av andra perioden, men förlust till slut med 2-4.

Jan Johansson