”De jobbar inte tillräckligt bra”

Pat Quinn sågar Torontos poängkungar

HOCKEY

På försäsongen hyllades Toronto-kedjan med Mats Sundin, Darcy Tucker och Alexander Mogilny som en av NHL:s bästa.

Nu kommer kritiken.

– De jobbar inte tillräckligt bra, säger Toronto-coachen Pat Quinn.

Foto: PONTUS HÖÖK
Den på försäsongen så hyllade MAD-kedjan (Mats Sundin, Alexander Mogilny, Darcy Tucker) har nu blivit SAD-kedjan för Toronto-coachen Pat Quinn. – Dom jobbar inte tillräckligt bra, säger Quinn.

Toronto har fått en tung start på säsongen. Efter 6–0-succén mot Pittsburgh i premiären – när ”Sudden” gjorde fyra poäng och kedjan totalt svarade för elva poäng – har det gått sämre.

På åtta matcher har Toronto bara tagit två segrar och nu kommer kritiken och i fokus står MAD-kedjan (Mats Sundin, Alexander Mogilny och Darcy Tucker) – trots att trion är i topp i den interna poängligan.

MAD har blivit SAD i Pat Quinns ögon,

Dåligt defensivt

– Jag har funderat på att sära på killarna. Dom jobbade tidigare bra ihop, men den senaste tiden har dom inte gjort det, säger tränaren till tidningen Toronto Star.

Han är upprörd över stjärnornas defensiva arbete.

Totalt har Sundin, Tucker och Mogilny minus fyra i den viktiga plus/minus-statistiken.

Och det är anmärkningsvärt.

– Det har varit så hittills att lyckas dom någorlunda bakåt så vinner vi, annars inte. Det är inte på det sättet vi vill spela i Toronto, säger Pat Quinn.

Framåt har trion producerat 30 poäng – och MAD-kedjan tillhör NHL:s bästa formationer.

Men det räcker inte, eftersom defensiven är katastrofal.

– Vi måste göra någonting, säger också Mats Sundin. Får vi det att fungera bakåt kommer även spelet framåt. Men alla måste ta sitt ansvar i kedjan för att inte släppa in så många mål.

Mats Sundin fortsätter:

– Fokus måste ligga i det defensiva arbetet. Det har vi sagt de senaste dagarna. Har vi inte lärt oss läxan måste vi göra det snart. Det är inget snack om saken vad som är fel just nu.

Patrik Thornéus