Andreas Johansson sänkte Detroit i natt

Bäst på isen - gjorde två mål

HOCKEY

Andreas Johansson kom till Nashville som free agent.

I natt visade han att klubben gjorde rätt som gav honom ett kontrakt.

Med två mål och ett assist sänkte Johansson Detroit när Nashville vann med 3-1.

Foto: reuters
jättedödare Andreas Johansson gjorde tre poäng i natt - en framspelning och två mål. Dessutom hann han med att stoppa Detroits Chris Chelios...

Andreas Johansson värvades till Nashville för att förbättra lagets offensiv. Men inte ens tränaren Barry Trotz hade räknat med en sån succé för 29-åringen från Hofors.

Johansson leder lagets poängliga med fem mål och tre assist.

- Vi hörde oss för lite innan vi värvade honom, och många sa att Andreas är en defensiv spelare. Men vi visste att han har talang och snabba handleder.

- Vi vill bara att han ska lägga in pucken mot kassen och se om han kan skapa något, sa Trotz till nyhetsbyrån AP om sin värvning .

I natt visade Andreas Johansson vägen när Nashville tog årets första seger - och den kom mot självaste Stanley Cup-mästarna Detroit.

1-0 kom 3.39 in i första perioden. Johansson lyfte en backhand över Curtis Joseph i Detroits mål.

Detroit svarade med ett mål av Nicklas Lidström i powerplay. Målet var Lidströms femte för säsongen och 150:e i NHL-karriären.

Men sedan var det dags för Andreas Johansson igen. Han spelade först fram Kimmo Timonen och gjorde sedan själv 3-1 på en målvaktsretur.

- Jag har inte spelat bra på sista tiden, men i natt kändes det rätt. Jag vill vara någon som laget kan lita på gör mål, sa Johansson till AP.

Ny förlust för Toronto

Johan Hedberg storspelade i Pittsburghmålet i matchen mot Buffalo. Buffalo vann skottstatistiken med 31-23, men Hedberg släppte bara två skott förbi sig. Pittsburgh kunde vinna matchen med 5-2 efter fyra mål i powerplay. Dick Tärnström spelade fram till ett av Pittsburghs mål.

Torontos kräftgång fortsätter. Mot New York Rangers hade Toronto ledningen tre gånger om, med det blev ändå förlust med 3-4.

Mikael Renberg gjorde ett mål, och Mats Sundin två assist för Toronto. I Rangers gjorde Mikael Samuelsson sitt tredje mål för säsongen.

Övriga svenska målskyttar för natten var Daniel Alfredsson för Ottawa, som förlorade mot Montreal, och Daniel Tjärnqvist för Atlanta i förlustmatchen mot Boston.

Anders Bäckström, TT