Påhlsson flydde - nu stäms han av sin NHL-klubb

Modos sportchef: Vi jobbar hårt med att få hem honom

HOCKEY

Samuel Påhlsson fick nog.

Han lämnade farmarlaget - utan tillstånd - och är på väg hem till Sverige och elitserien.

Nu är han avstängd av NHL-klubben Anaheim.

Foto: AP
slutspelat i nordamerika Samuel Påhlsson tröttnade på att lira i farmarligan. Nu har han stuckit från sin klubb och kan räkna med ett långt kontraktsbråk.

Förre Modo-forwarden Samuel Påhlsson har tröttnat på ishockeylivet i Nordamerika och kommer av allt att döma att flytta hem till Sverige och elitserien.

Påhlsson - som nyligen skickades till Anaheims farmarlag Cincinnati Mighty Ducks - spelade bara sju matcher i AHL innan han fick nog. 24-åringen packade ihop sina saker och avvek från laget - utan tillstånd.

- Vi jobbar intensivt med att få "Samme". Men i och med att han bara stack kan det bli tal om stämningar och vi kan inte agera innan kontraktstvisten är löst, säger Modos sportchef Bengt Hedin.

Enligt uppgifter håller Samuel Påhlsson på att göra upp med sitt liv i Nordamerika. Han ska bland annat sälja sin lägenhet innan han sätter sig på ett flygplan till Sverige.

- Vi har varit i kontakt med hans agenter, en i Sverige och en där borta, så han vet om vårt intresse. Sedan kan vi bara hoppas att det går snabbt. Men jag är rädd för att det blir ett långt kontraktsbråk, säger Hedin.

Frölunda jagar

Enligt uppgifter har flera andra elitserieklubbar visat intresse för Påhlsson, däribland Frölunda.

- Jag vet bara vad som stått i tidningarna. Enligt vad jag har hört är det bara vi som ryckt i honom. Men det är klart, det är en duktig spelare vi pratar om och det vore konstigt om ingen annan ville knyta honom till sig, säger Bengt Hedin.

Sporbladet sökte i går Samuel Påhlsson för en kommentar, men han var inte anträffbar.

Patrik Thornéus