Mål-Markus

Två nya fullträffar av Näslund i natt

HOCKEY

Det börjar nästan bli rutin nu - Markus Näslund fortsätter att ösa in mål i NHL.

I natt kom fullträff 29 och 30 när Vancouver besegrade Ottawa med 6-4.

Markus Näslund har gjort flest mål av alla i NHL - 30 stycken. Dessutom toppar svensken statistiken över mål i power play. Och i natt blev det ytterligare två fullträffar i spel fem mot fyra.

Markus Näslund är just nu bäste målskytt i hela NHL. Han har gjort poäng i åtta raka matcher - och mål i fem.

I natt slog han till i två power play - och även där toppar svensken statistiken med 19 fullträffar. Det första målet, som kom med fem minuter kvar av första perioden och betydde 1-1, var en skönhet. Näslund åkte ifrån tre Ottawaspelare och överlistade sedan målvakten Patrick Lalime med ett snabbt handledsskott.

14.32 in i andra perioden var det dags igen. Näslund sköt ett långskott som gick genom en röra av spelare och in i mål.

Nionde målet av Nilson

I skuggan av Näslund noterades Mattias Öhlund och Mats Lindgren för var sin assist. Daniel Alfredsson spelade fram till ett av krislaget Ottawas mål.

Detroit slog Florida på bortaplan med 2-1 efter sudden death. Marcus Nilson gjorde Floridas mål på ett fint sätt. Han tog ner en hög passning, vände om och sköt i mål. Nilson har gjort nio mål för säsongen.

Brett Hull var återigen matchvinnare för Detroit med sina två mål. Henrik Zetterberg spelade fram till det första. Florida var dock mycket nära segern, då Viktor Kozlov sköt i ribban i förlängningen precis innan Hull avgjorde.

Matchen mellan Chicago och Phoenix slutade som den hade börjat (0-0) - ett lika sällsynt som tråkigt resultat.

aftonbladet.se-TT