Alfredsson bakom Ottawas seger

Tre poäng av svensken mot Rangers i natt

HOCKEY

Daniel Alfredsson avgjorde för sitt lag Ottawa i bortamatchen mot New York Rangers.

Matchen slutade 5-3 till Ottawa sedan Alfredsson slagit in det sista målet i tom kasse.

Foto: reuters
Ottawas Chris Phillips ser till att Rangers Sandy McCarthy inte når returen när Patrick Lalime precis får skridskon på pucken.

Alfredsson stod även för två målgivande passningar. Rangers hårda spelstil i kombination med oförmågan att hantera numerära underlägen straffades: tre av Ottawas mål kom i power-play.

Vancouver tappade onödigt en poäng i bortamatchen mot Columbus. Matchen slutade 4-4 efter det att Darren Van Impe kvitterat för Columbus i numerärt underläge i slutet av matchen. Markus Näslund spelade fram till två av Vancouvers mål och Mats Lindgren till ett. Mattias Öhlund var nära att avgöra i sudden, men sköt i stolpen.

Utvilat Toronto utklassade Florida

Att Toronto lät Mats Sundin och Ed Belfour vila från spel i All Star matchen i helgen var kanske inte så dumt. Toronto vann bortamatchen mot Florida med hela 6-0. Mats Sundin stod för ett mål och en assist. Belfour stoppade alla 33 skott, det ledde till hans 64:e nolla i NHL-karriären. Han har nu hållit nollan flest gånger av de målvakter som fortfarande spelar i NHL.

Tommy Salo hade stor del i segern när Edmonton vann över Anaheim med 2-1. Salo spelade mycket bra och stoppade 25 skott.

I Dallas blev Mike Modano historisk i natt. Han spelade fram till Bill Guerin när denne räddade 2-2 mot St Louis. Modano har nu brutit gränsen 600 assist och 400 mål i karriären. Han är den andre USA-födde spelaren genom tiderna att nå dit, Philadelphias Jeremy Roenick var den förste.

aftonbladet.se-TT ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL