Foppa sänkte Philadelphia

Avgjorde på övertid: Han var för snabb

HOCKEY

Peter Forsberg är glödhet.

I natt gjorde han båda målen när Colorado slog Philadelphia med 2-1.

Foppa har nu gjort poäng i åtta raka matcher och klättrar i poängligan.

Foto: ap
vilken frälsare Owen Nolan gjorde sin första match för Toronto i natt - och det blev succé direkt. Nolan satte två av Torontos tre mål.

Peter Forsberg hade en lite svajig inledning på årets NHL-säsong - men nu går det spikrakt uppåt.

I natt sänkte han Philadelphia nästan på egen hand. Foppa gav sitt Colorado ledningen efter 8,14 av första perioden. Philadelphias målvakt Roman Cechmanek lämnade en retur på ett skott av Radim Vrbata som Forsberg tog tillvara på.

Kim Johnsson kvitterade sedan för hemmalaget med ett stenhårt slagskott som en skymd Patrick Roy i Colorados mål var helt chanslös på.

Sedan var det dags för Peter Forsberg igen.

26 sekunder in på sudden death klev svensken fram vid Philadelphias blålinje och stal pucken från Eric Desjardins. Fri med Cechmanek lyfte han sedan elegant in en backhand.

Efter matchen var Cechmanek imponerad av Forsberg.

- Det gick så snabbt, jag var chanslös, sa Philadelphiamålvakten.

Peter Forsberg har nu gjort fyra mål och elva assist på de åtta senaste matcherna. Nattens två mål (nummer 23 och 24) betyder att han gick upp jämsides med Mario Lemieux i poängligan. Båda har 86 poäng och jagar Markus Näslund i toppen.

Ottawa till slutspel

Ottawa är nu det första lag som har säkrat en slutspelsplats i och med 5-1 segern borta över Pittsburgh. Svenskarna var i allra högsta grad inblandade i segern. Magnus Arvedson gjorde två mål och en assist. Dessutom stod lagkaptenen Daniel Alfredsson för ett mål och två assist. Det var Pittsburghs åttonde raka förlust och svenske målvakten Johan Hedberg stoppade 26 av 31 skott.

Smakstart för Nolan

Det kanadensiska toppmötet mellan Toronto och Vancouver slutade oavgjort, 3-3. Nyförvärvet från San Jose, Owen Nolan, gjorde två mål för hemmalaget Toronto. Bägge gångerna var det Mikael Renberg som stod för framspelningen. Toronto ledde med 3-1 en bit in i tredje perioden, men Vancouver kom igen starkt. Henrik Sedin satte kvitteringen och Vancouvers två andra mål gjordes av Todd Bertuzzi, båda på passning från Markus Näslund.

Trots 40-19 i skott lyckades inte New York Islanders besegra New Jersey. Bortalaget vann med 4-2. Mattias Weinhandl gjorde ett mål och Mattias Timander noterades för en assist i Islanders.

aftonbladet.se-TT ([email protected])