Spelare isolerade - kan ha dödsviruset

Tallinders kompisar i karantän: Många är oroliga, riktigt otäckt

HOCKEY

Två Buffalo-spelare misstänks ha det dödliga viruset SAL.

De hålls nu isolerade i väntan på symptom.

- Vi har haft möten i laget. Många är oroliga och det är riktigt otäckt, säger Buffalo-backen Henrik Tallinder.

Tallinder.

Världen håller andan inför det nya dödsviruset SAL.

Hittills har de flesta rapporterna om nya insjuknanden kommit från Asien, men den senaste veckan har även personer i Europa och USA insjuknat.

Nu hålls två spelare, Brian Campbell och Rhett Warrener, i NHL-laget Buffalo Sabres isolerade i tio dagar på grund av det dödliga viruset.

Nära vänner

Henrik Tallinder är nära vän med Brian och Rhett. I fjol spelade de ihop i farmarlaget och i år har trion varit bofast i Sabres.

- Allt är lite kaos i klubben och informationen är knapphändig. Men vi har haft möten om det som hänt och än så länge har Brian eller Rhett inte visat några virussymptom, säger Henrik Tallinder.

Anledningen till att Brian Campbell och Rhett Warrener hålls isolerade är Brians brors fru. Hon har visat SAL-symptom och behandlas på sjukhus. Hon besökte de båda NHL-spelarna i förra veckan. När det sedan uppdagades att hon hade SAL tvingades de som varit i hennes närhet att isoleras.

"Jäkligt otäckt"

- Det är jäkligt otäckt. Och än så länge vet man ingenting om sjukdomen. De enda symptomen är hosta, andningsnöd och feber. Man kan heller inte gå till ett sjukhus och kolla om man har blivit smittad. Jag har umgåtts med både Rhett och Brian och det är klart att man följer det som hänt med stort intresse, säger Henrik Tallinder.

Brian Campbell och Rhett Warrener ska hållas isolerade i tio dagar. Har de inte visat några SAL-symptom under den tiden blir de friskförklarade och kan umgås med laget igen.

NHL-säsongen slutar dock på söndag och troligtvis är säsongen därmed redan över för Brian Campbell och Rhett Warrener.

Tomas Ros