Näslund i fortsatt poängligaledning

Foppa utan poäng i natt

HOCKEY

STOCKHOLM

Vancouver spelade 3-3 på bortaplan mot Phoenix i NHL. Bröderna Henrik och Daniel Sedin spelade fram till Sami Salos 2-1-mål. 3-1 gjorde Markus Näslund med sitt 48:e mål för säsongen. Näslund har en match på sig att försöka nå drömgränsen 50 mål och att försvara ledningen i skytte- och poängligan.

Närmast jagande i poängligan, Peter Forsberg, lyckades inte göra några poäng i Colorados 5-3 förlust borta mot Los Angeles. Forsberg är två poäng bakom Näslund, men har en match mer kvar att spela. I skytteligan leder Näslund med ett måls marginal före Colorados Milan Hejduk som prickade in mål nummer 47 mot Los Angeles.

Tampa Bay hemmabesegrade Montreal med 2-1. Fredrik Modin passade fram till målet som senare visade sig vara avgörande. Tampa Bays målvakt Nikolaj Chabibulin är stekhet och har 16 raka matcher utan förlust.

Pittsburgh slog Carolina i ett riktigt bottenmöte. Dick Tärnström spelade fram till matchens sista mål som betydde 3-2. Sverigebekante Richard Lintner satte 2-2. Det var Pittsburghs blott andra seger på de 20 senaste matcherna. Carolina har inte vunnit på nio raka matcher.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM