Nytt mål av Foppa i natt

Är nu bara en poäng efter Näslund i poängligan

HOCKEY

Peter Forsberg gjorde ett mål när Colorado vann med 4-3 borta mot Anaheim. Det betyder att han bara är en poäng efter poängligaledaren Markus Näslund med en omgång kvar att spela.

Milan Hejduk gjorde två mål och tog därmed över Näslunds ledning i skytteligan. Hejduk slog in avgörande 4-3 i förlängningen med sitt 49:e mål för säsongen. Niclas Hävelid gjorde ett av Anaheims mål.

  New York Rangers missar Stanley Cup-slutspelet för sjätte året i rad. Laget blev rejält utspelat och utbuat i hemmamatchen mot New Jersey. Bortalaget vann med 2-1 och hade 41-19 i skott. Än en gång visade det sig att höga löner inte är någon garanti för succé på plan.

  - Allt vi kan göra nu är att titta oss i spegeln, varenda en av oss i klubben, och bedöma oss själva för att se vad vi kan göra bättre till nästa år, sade lagkaptenen Bobby Holik till New York Post.

  Han lämnade just New Jersey för spel i New York Rangers inför den här säsongen.

  Hans gamla klubb säkrade nu förstaplatsen i Atlantic Division och möter antingen Boston eller New York Islanders i första omgången av Stanley Cup.

  Kim Johnsson passade fram till två mål, då Philadelphia slog Tampa Bay på bortaplan med 4-1.

  Detroit lyckades rädda en poäng borta mot Columbus. Matchen slutade 5-5 efter att Pavel Datsiuk kvitterade i spel sex mot fem med tolv sekunder kvar av ordinarie tid. Tomas Holmström och Henrik Zetterberg noterades för varsin assist.

TT