Bondra slog poängrekord

Har nu gjort 790 poäng i Washingtons tröja genom åren.

HOCKEY

Washington Capitals avslutade grundserien i NHL på bästa möjliga sätt, genom att vända ett 2-3-underläge till seger med 5-3 mot Pittsburgh hemma med bara drygt en och en halv minut kvar att spela.

När klockan stod på 18.28 av sista perioden lyckades hemmalaget kvittera Pittsburghs ledning till 3-3 genom Dainius Zubrus, framspelad av Calle Johansson. Bara 44 sekunder senare tog man ledningen genom Jeff Halpern, assisterad av Calle Johansson och Michael Nylander. Med bara 12 sekunder kvar av matchen gjorde Peter Bondra sitt andra mål för matchen i tom kasse.

  Målet betydde också att Bondra gick förbi Mike Gartner i Washingtons historiska poängliga. Bondra har nu gjort 790 poäng i Washingtons tröja genom åren.

  Noterbart är också att Calle Johansson är en av bara fem spelare i Washington som spelat alla 82 grundseriematcherna för laget.

  Washington ställs nu mot Tampa Bay i åttondelsfinalen på den östra sidan. De övriga mötena på den sidan är: Ottawa-NY Islanders, New Jersey-Boston och Philadelphia-Toronto. På den västra, tabellmässigt jämnare, sidan är det med en omgång kvar fortfarande oklart vilka som ställs mot varandra.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM