Edmonton tog tredje matchen

Salo storspelade

HOCKEY

Tommy Salo utmärkte sig på alla sätt när Edmonton hemmabesegrade Dallas med 3-2 i Stanley Cup och tog ledningen med 2-1 i åttondelsserien.

  Den svenske målvakten räddade 30 av 32 skott - och assisterade till ett av Edmontons mål.

Tommy Salo har blandat toppinsatser med mindre lyckosamma matcher i NHL-slutspelet. Svackan kom i andra mötet med Dallas, då han blev utbytt efter två perioder.

  Men i söndagsnattens match var Salo säkerheten själv igen. Han tvingades kapitulera i första perioden då Dallas tog ledningen i numerärt överläge. Men utvecklingen i tredje perioden fick jublet från 17 000 åskådare i Skyreach Centre att nästan nå himmelska höjder.

Assist av Salo

  Först noterades Tommy Salo för en assist när Georges Laraque kvitterade till 1-1. Minuten senare gav Jere Lehtinen Dallas ledningen igen. Men med två mål inom loppet av en minut genom Fernando Pisani och Radek Dvorak vände Edmonton till seger med 3-2.

  Fördel Edmonton som också har fördel av hemmaplan i det fjärde mötet natten till onsdagen svensk tid. Förra året missade båda lagen slutspelet. Men tre år dessförinnan, 1999-2001 slog Dallas ut Edmonton i första omgången i Stanley Cup.

  Och i dessa möten har Salo den föga smickrande statistiken 3-12. Men han har klubbledningens fulla förtroende.

  - När det gäller Tommy måste man se utanför statistiken, säger coachen Craig MacTavish.

  - Vi har inte varit så bra defensivt den här säsongen som den förra, och det har påverkat Salos statistik. Men han har aldrig sagt någonting om det. Han störs inte av billiga baklängesmål och hans lagkamrater litar på honom.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM