Anaheim mycket nära kvartsfinal

Colorado vann enkelt - Foppa målskytt i natt

HOCKEY

Stanley Cup-slutspelets första riktigt stora skräll är mycket nära. Anaheim är på väg att slå ut regerande mästaren Detroit efter 2-1 i den tredje åttondelsfinalen. Anaheim leder nu matchserien med 3-0 och behöver alltså bara vinna ytterligare en för att gå vidare.

 Samuel Påhlsson inledde målskyttet i andra perioden och Stanislav Tjistov ökade på till 2-0 i början av tredje. Detroit kom igen och reducerade genom Tomas Holmström, assisterad av Nicklas Lidström, men det räckte alltså inte. För Detroit gäller det nu först och främst att vinna nästa match, som spelas i Anaheim natten mot torsdag svensk tid.

  Peter Forsberg stod för ett mål och en assist när hans Colorado enkelt besegrade Minnesota borta med 3-0. Efter den inledande förlusten har Colorado visat att laget är bättre än Minnesota, och leder matchserien med 2-1 i matcher.

  Både Toronto-Philadelphia och NY Islanders-Ottawa gick till en femte förlängningsperiod. Tomas Kaberle, framspelad av Mats Sundin, avgjorde med sitt 4-3-mål för Toronto 7.20 in i perioden. Ottawas matchhjälte heter Todd White, som på passning från Magnus Arvedson, kunde avgöra till 3-2 2.25 in på femte perioden.

TT