Vancouver tog sista chansen i morse

…och Michael Nylander är bara en match från VM

HOCKEY

Vancouvers dröm om Stanley Cup lever vidare.

I morse vann det kanadensiska svensk-laget med 5-3 mot St Louis och reducerade därmed till 2-3 i matcher.

Och Michael Nylander är bara en match från VM.

Vi börjar med Vancouvers seger där superkedjan med Markus Näslund, Brendan Morrisson och Todd Bertuzzi äntligen fått upp farten när det gäller poängskörd.

I grundspelet svarade trion för 119 mål och 272 assist men på de fyra första matcherna mot St Louis har det bara blivit ett mål (Näslund) och tre assist.

Men i natt lossnade det alltså och alla tre gjorde ett mål vardera.

Näslund svarade för det mycket viktiga 4-1-målet i numerärt underläge när endast en minut och 32 sekunder återstod av andra perioden.

Tampas tredje raka seger

Nästa match går i St Louis så Tre Kronor får vänta och se om det blir några förstärkningar från Vancouver, där Näslund, bröderna Sedin, Mattias Öhlund och Mats Lindgren spelar.

Tampa slog Washington hemma med 2-1 i natt och har nu tagit tre raka segrar i matchserien och leder med 3-2 i matcher.

Nästa match går i Washington och en eventuell sjunde och avgörande i Florida. Mycket talar alltså ut för att Tre Kronor går miste om Tampas Fredrik Modin men istället hastigt och lustigt kan få Michael Nylander och Calle Johansson tillgängliga för VM-truppen.

Nylander är i strålande form och svarade för sitt tredje slutspelsmål när han kvitterade till 1-1 i andra perioden efter målpass från bland andra Jaromir Jagr.

Nylander skulle såklart vara en välkommen förstärkning för Tre Kronor i VM i Finland.

Jan Johansson