Anaheim vann första kvartsfinalen

Besegrade Dallas efter en lång rysare

HOCKEY

ANAHEIM.

Matchen tog nästan sex timmar och slutade först strax efter halv ett på natten, lokal tid.

  I den åttonde perioden avgjorde Anaheims Petr Sykora den första kvartsfinalmatchen i Stanley Cup-slutspelet borta mot Dallas.

Det var den fjärde längsta matchen i NHL-historien i ett slutspel som verkar bli förlängningarnas slutspel.

  Redan nu har elva matcher gått till förlängning i Stanley Cup-slutspelet och skrällgänget Anaheim har varit inblandad i två av de längsta.

  Laget från Kalifornien började även skrällserien mot regerande mästarlaget Detroit, som "Ankorna" vann med 4-0 i matcher, med en riktig rysare.

  Den gången avgjorde Paul Kariya 3.18 in på den sjätte perioden. Det är den fjärde längsta matchen hittills i slutspelet.

  Den här gången slog Petr Sykora till efter 38 sekunders spel av den åttonde perioden. Målet innebar seger med 4-3. Inför den åttonde perioden hälsade speakern "God morgon" till fansen i Dallas!

  - Tröttheten kom i vågor. Det kändes bra i tio minuter, och sedan kändes kroppen förskräcklig nästa tio minuter, sade Adam Oates som spelade fram Sykora till segermålet som innebar Anaheims femte raka seger i årets slutspel.

  Ulf Dahlén spelade fram till ett av Dallas mål medan Anaheims svenskar Niclas Hävelid, Patric Kjellberg och Samuel Påhlsson gick poänglösa men segerrusiga från isen.

  Den längsta slutspelsmatchen i NHL genom tiderna spelades 1936 då Detroit besegrade Montreal Maroons på bortaplan med 1-0 efter mål efter 16.30 av den nionde perioden.

  I kvartsfinalmötet mellan New Jersey och Tampa Bay vann hemmalaget med 3-0 sedan målvakten Martin Brodeur som vanligt storspelat och höll nollan för 16:e gången i slutspelssammanhang i karriären. Det var dock länge jämt och alla tre mål kom i den sista perioden.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM