Ottawa på väg mot semifinal

Anaheim orkade inte avgöra mot Dallas

1 av 2 | Foto: reuters
skäret före Ottawas målvakt Patrick Lalime spelar undan pucken för Philadelphias Keith Primeau . Ottawa har kopplat greppet om matchserien och leder med 3-2.
HOCKEY

Ottawa Senators återtog kommandot i kvartsfinalserien mot Philadelphia i Stanley Cup-hockeyn. Lagkaptenen Daniel Alfredsson bidrog med ett mål när kanadensarna vann med 5-2 i den femte kvartsfinalmatchen.

Alfredsson spelade stålande och fick priset som matchens stjärna. Även Magnus Arvedson noterades i protokollet med en assist i en match som avslutades med flera slagsmål.

Philadelphias målvakt Roman Cechmanek har storspelat i slutspelet - men i natt var han ytterst mänsklig. Efter att ha släppt in fyra mål på 16 skott fick Cechmanek lämna isen för reserven Robert Esche.

Dallas kan vända

Ottawa leder nu serien med 3-2 i matchen när lagen återvänder till Philadelphia för den sjätte matchen.

Dallas klarade sig kvar i slutspelet när man besegrade överraskningslaget Anaheim med 4-1 i den femte matchen.

Även i den matchen fick en målvakt lämna isen. Anaheims Jean Sebastian Giguere har burit sitt lag till skräll efter skräll i slutspelet.

Men i natt klev han av efter två perioder och tre insläppta mål. Förre Färjestadsmålvakten Martin Gerber fick ta över och göra Stanley Cup-debut.

Men Gerber kunde inte hjälpa Anaheim till seger. Finländaren Niko Kapanen avgjorde matchen med sina två mål för Dallas. Det var Anaheims bara förlust i slutspelet, men laget leder fortfarande matchserien med 3-2 och har favör av hemmaplan i den sjätte matchen.

aftonbladet.se-TT

ARTIKELN HANDLAR OM