Anaheim och Ottawa klara för semifinal

HOCKEY

Sensationslaget Anaheim är klart för semifinal efter att ha vunnit den sjätte kvartsfinalmatchen mot Dallas med 4-3. Anaheim vann därmed matchserien med 4-2.

Foto: AP
Alfredsson & Co jublar i natt.

Matchen såg ut att gå mot förlängning när Dallas kvitterade till 3-3 med fem minuter kvar att spela av tredje perioden. Med bara en dryg minut kvar kunde dock Sandis Ozolinsh slå in avgörande 4-3 för Anaheim.

Samuel Påhlsson noterades för en assistpoäng i Anaheim.

Också Ottawa gick vidare till semifinal efter att ha vunnit matchserien mot Philadelphia med 4-2. I sjätte matchen vann Ottawa med klara 5-1 på bortais, och nu väntar New Jersey i semifinalen.

Det är första gången i klubbens historia som Ottawa avancerat så långt.

Alfredssons fjärde mål

Magnus Arvedson spelade fram till 2-0-målet, och det matchavgörande 3-0 gjorde Daniel Alfredsson i mitten av andra perioden, hans fjärde mål i slutspelet.

Vancouver lyckades inte ta vara på chansen att på hemmais få avgöra mot Minnesota. I stället vann Minnesota den femte matchen med hela 7-2.

Andra perioden blev till en mardröm för Vancouver. Minnesota gjorde fem raka mål, och matchen var i praktiken över.

Henrik Sedin fick göra ett tröstmål i slutet av andra perioden, hans tredje i slutspelet. Markus Näslund stod för passningen till 1-1-målet i den första perioden.

Vancouver leder dock fortfarande matchserien, nu med 3-2.

TT