Fattiglapparnas stora revansch

Foppa & Sakic - tjänar nästan lika mycket som HELA Minnesota

HOCKEY

I Colorado finns de stora stjärnorna.

I Minnesota fattiglapparna.

Sakic och Foppa får nästan lika mycket i lön som hela Minnesotas trupp.

Men det är budgetlaget som är kvar i Stanley Cup.

- Vi är killar som jobbar hårt och är ödmjuka, säger Minnesotas center Darby Hendrickson.

Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM, AP
KRÖSUS Peter Forsberg och Joe Sakic tjänar tillsammans över 151 miljoner kronor (18 miljoner dollar)per år i Colorado Avalanche. För den summan får man nästan hela Minnesotas lag, vars löneomkostnader per år är drygt 167 miljoner kronor (20 miljoner dollar).

I åttondelsfinalen slog laget ut Forsberg och co. En skräll utöver det vanliga.

Inte minst med tanke på att Colorados sex bäst betalda spelare kostar nästan 179 miljoner svenska kronor mer om året än hela Minnesotas trupp.

- Vi kanske inte har de största stjärnorna, men vi jobbar som ett lag. Nu är det bara att fortsätta kämpa, säger Hendrickson till CNN.

Fansen gläds

Självklart gläds spelarna över framgångarna - framför allt för fansens skull.

- Folket i Minnesota har väntat länge på det här. När North Stars lämnade var det tufft att vara hockeysupporter här. Förhoppningsvis har vi nu gett dem något som de inte kommer att glömma på många år, säger Hendricksons lagkamrat Wes Walz.

Överraskningslag

I semifinalen möter de en annan överraskning - Anaheim. De mäktiga ankorna som på vägen mot semifinalen har slagit ut stjärnspäckade lag som Detroit och Dallas är också betydligt billigare än storlagen.

Inte som Minnesota, för Anaheims trupp kostar faktiskt mer än Colorados största stjärnor - cirka fyra miljoner kronor, men ändå billiga.

Att dessa två budgetlag skulle göra upp om en plats i Stanley Cup-finalen var det ingen som trodde när säsongen startade.

- Det är en dröm som går i uppfyllelse. Att gå långt i Stanley Cup är det största som finns, sa Anaheims stora stjärna Paul Kariya efter kvartfinalsegern mot Dallas.

Vilka som får slåss om den åtråvärda bucklan återstår att se. Anaheim vann den första drabbningen.

Titta så här stor är skillnaden:

Nils Olauson