”Vi vet att vi måste höja oss”

Daniel Alfredssons Ottawa får inte förlora

HOCKEY

Ottawa står med ryggen mot väggen, har kniven på strupen, hänger på en skör tråd.

Dra till med vilken klyscha som helst - laget får helt enkelt inte förlora mot New Jersey igen.

- Vi har inte varit bra nog, säger Daniel Alfredsson.

Foto: ap
vill se bättring Daniel Alfredsson och Ottawa har haft det frustrerande mot New Jersey. Laget har bara gjort tre mål på 83 skott. Men enligt Alfredsson är lösningen enkel. ”Vi måste spela bättre”, säger han.

För första gången i klubbens elva år långa moderna historia är Ottawa Senators framme i NHL-semifinal. Men efter att ha slagit ut New York Islanders och Philadelphia ser det roliga helt plötsligt ut att vara över.

Tre raka förluster mot New Jersey betyder underläge 1-3 i matcher och spelarna är i värsta fall bara tre perioder från golfsäsongen.

Tungt för Alfredssona

Dessutom är Ottawa som sämst när det gäller. Klubben har aldrig vunnit en match när man riskerat att slås ut ur Stanley Cup (0-6). Motståndarna New Jersey har aldrig tappat en 3-1-ledning.

Daniel Alfredsson själv har haft det tungt mot Devils. Han har bara presterat ett assist på fyra matcher och vet att han behöver höja sitt spel.

- Det måste jag, inget snack om det. Jag kan inte titta på det jag gjort tidigare.

Men Daniel Alfredsson är inte ensam om att behöva prestera bättre. Ottawas bästa offensiva spelare, Alfredsson, Marian Hossa, Martin Havlat och Todd White, har tillsammans bara gjort ett mål och tre assist i semifinalserien.

Dessutom har försvarsspelet havererat med tio insläppta mål på de tre senaste matcherna.

- Vi har inte varit bra nog. Det går inte att komma undan det. Men vi vet att vi måste höja oss och det är utmaningen, säger Alfredsson.

Går att vända

Och visst går det att komma tillbaka från 1-3 underläge.

Årets skrällag Minnesota Wild gjorde det två gånger innan man åkte ut mot Anaheim och New Jersey gjorde det mot Philadelphia för tre år sedan.

Men då måste Ottawa få hål på storspelande Martin Brodeur. New Jerseys målvakt har bara släppt in tre mål på de 83 senaste skotten.

Trots sina imponerande siffror är Brodeur medveten om risken att ta ut något i förskott.

- Genom erfarenhet vet vi att det går att vända, och i det här slutspelet har mycket galet hänt, säger han.

Och för Ottawa måste galenskaperna börja i natt - annars är drömmen om Stanley Cup över för den här gången.

aftonbladet.se-AP ([email protected])