Anaheims hopp - att Kariya vaknar

Stjärnan har fått poängtorka: Det kommer

HOCKEY

Paul Kariya har haft det riktigt tungt i Stanley Cup-finalen mot New Jersey.

Anaheims stjärna har bara gjort en assist på de fem första matcherna och senast fick han inte iväg ett enda skott på mål.

- Det kommer, säger Kariya som försöker lugna de oroliga fansen.

Foto: ap
Har tagits hårt New Jersey har haft ständig bevakning på Paul Kariya - och det har fungerat. Anaheims stjärna har bara gjort ett assist så här långt i finalserien.

Visserligen får vanligtvis offensive Kariya spela betydligt mer defensivt under coachen Mike Babcok, men Kariya har långt ifrån visat att han är värd de 80 miljoner kronor han tjänar varje säsong.

- Det kommer. Som ett lag har vi börjat skapa mer och vi passar pucken bättre. För min egen del måste jag börja skapa mer chanser på isen, säger Kariya till AP.

Paul Kariya hade sin bästa säsong 1995-96. Då gjorde han 108 poäng. I vinter blev det 25 mål och 56 assist i grundserien för 28-åringen från Vancouver.

Höga krav

Men i slutspelet har det tagit tvärstopp. På de tio senaste matcherna i Stanley Cup har högerforwarden bara gjort tre assist - och han har inte gjort mål på sju matcher.

Paul Kariya är väl medveten om vilka förväntningar han har på sina axlar.

- Det ingår i jobbet. Min uppgift är att producera offensivt och skapa målchanser. Gör jag inte det kommer jag att få mer skit än killarna i fjärdekedjan.

- Jag har varit med om toppar och dalar tidigare. Fortsätter jag bara att jobba kommer det.

Problemet är bara att Anaheim inte har tid att vänta på Paul Kariya. En förlust till och säsongen är över för ankorna från Kalifornien.

Anders Bäckström

ARTIKELN HANDLAR OM